Fotografija: Mural je dio obilježavanja 26. obljetnice VRO Bljesak/Foto: Screenshot
Mural je dio obilježavanja 26. obljetnice VRO Bljesak/Foto: Screenshot

VIDEO Kako je nastao mural na pakračkoj "Petlji" posvećen VRO Bljesak

Udruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac-Lipik okuplja mlade osobe kako bi promicali vrijednosti Domovinskog rata kao i radili na unapređenju kvalitete života mladih osobaPakračku "Petlju" od sada krasi mural kojeg su osmislili i naslikali članovi Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac-Lipik. Riječ je o muralu koji je zapravo završni dio obilježavanja 26. obljetnice VRO Bljesak.

Predsjednik udruge Tomislav Novinc objasnio je kako se mural sastoji od pjesme koju je napisala učiteljica Anita Domitrović, karte Republike Hrvatske sa stihom "Samo jedno mjesto na svijetu se zove dom" Jure Stublića kao i slike koju je oslikala Maja Bilić, učenica pakračke Osnovne škole Braća Radić čija je slika ujedno pobijedila na ovogodišnjem likovnom natječaju Pakrac – grad povijesti i pobjeda.

Udruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac-Lipik osim što okuplja djecu hrvatskih branitelja, okuplja mlade osobe kako bi promicali vrijednosti Domovinskog rata kao i radili na unapređenja kvalitete života mladih osoba u zajednici, a poznati su i po tome što su već napravili nekoliko murala s tematikom Domovinskog rata. 

Pogledajte video u produkciji FOTOimaga o stvaranju murala: