Fotografija: Dožupanica Jungić prilikom prijema uručila je mali znak pažnje nagrađenoj Andreji Kovač/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Dožupanica Jungić prilikom prijema uručila je mali znak pažnje nagrađenoj Andreji Kovač/ Foto: Deni Marčinković

Učiteljica Andreja Kovač iz Garešnice jedina u županiji dobila "obrazovnog Oskara"

Volim učenike motivirati za sadržaje koji nisu vezani samo za kurikulum, stoga često sudjelujemo u brojnim humanitarnim akcijama, kazala je KovačUčiteljica Andreja Kovač iz Garešnice jedna je od 15 ovogodišnjih dobitnika prestižne nagrade "Ivan Filipović", ujedno i najvišeg priznanja djelatnicima u odgoju i obrazovanju.

Ova učiteljica 2. B razreda Osnovne škole Garešnica ujedno je i jedina dobitnica takozvanog "obrazovnog Oskara" s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, a tim povodom danas je i primljena kod dožupanice Marije Jungić.

Naglasak na izvannastavne aktivnosti

- Vjerujem da je ovaj rezultat doprinio prepoznatljivosti jedne male sredine kao što je Garešnica, ali u konačnici i naše županije. Odlike mojeg rada bazirane su ne samo na uspjesima mojih učenika, već i na tragu kojeg ostavljam u lokalnoj zajednici. Volim učenike motivirati za sadržaje koji nisu vezani samo za kurikulum, stoga često sudjelujemo u brojnim humanitarnim akcijama. Veliki smo partner Udruzi "Jak kao Jakov" iz Karlovca, a njihov paket sa suvenirima koje izrađuju volonteri i danas očekujemo u našoj knjižnici, između ostalog istaknula je nagrađena učiteljica i savjetnica iz Garešnice.

Andreja Kovač/ Foto: Deni Marčinković
Andreja Kovač/ Foto: Deni Marčinković

Andreja Kovač dodala je i to da su njeni učenici lani sudjelovali u akciji hodanja za Udrugu Osit iz Bjelovara, koji su roditelji financijski podržali.

- Ova nagrada kruna je mog, ali i rada mojih organizacija, međutim ništa od toga ne bi bilo moguće bez podrške roditelja djece koju učim, lokalne zajednice te kolega koji su prepoznali moje vrline i kao takve ih istaknuli, poručila je Kovač.

Posvećenost odgoju i obrazovanju

Još jedan od primjera dobre prakse i rada ove učiteljice svakako je i činjenica da njen razred ima izrađenu vlastitu web stranicu, putem koje roditelji dolaze do informacija, s obzirom na pandemijske uvjete rade. Čestitke nagrađenoj učiteljici uputila je i zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Marija Jungić.

Marija Jungić i Andreja Kovač/ Foto: Deni Marčinković
Marija Jungić i Andreja Kovač/ Foto: Deni Marčinković

- Dugogodišnji rad učiteljice Kovač i njena posvećenost odgoju i obrazovanju naših učenika, uključenost u brojne projekte izvan nastave, ali prije svega ljubav prema učenicima i poslu nema granice. Taj trud sada je i nagrađen ovim vrijednim priznanje, a sigurna sam da će to ujedno biti i poticaj za nove ideje. Tijekom života susrećemo se s ljudima raznih profesija, ali učitelji i nastavnici pripadaju skupini najvažnijih. Stoga im zahvaljujem na svemu što rade za naše mlade, jer su upravo učitelji osobe koje djeci usađuju prve vrijednosti i spoznaje te oblikuju našu djecu da postanu kvalitetni ljudi, pored ostalog kazala je Jungić te još jednom čestitala učiteljici Kovač na vrijednom priznanju.

Andrea Prugovečki Klepac, Marija Jungić i Andreja Kovač/ Foto: Deni Marčinković
Andrea Prugovečki Klepac, Marija Jungić i Andreja Kovač/ Foto: Deni Marčinković