Fotografija: Tatjana Balja, Josip Bilandžija i Andreja Kovač/ Foto: KruGarešnica.info
Galerija
Tatjana Balja, Josip Bilandžija i Andreja Kovač/ Foto: KruGarešnica.info

Gradonačelnik Garešnice ugostio dobitnice vrijednih priznanja Tatjanu Balja i Andreju Kovač

Čast mi je što prezentirate svoj rad i aktivnosti na poseban način, za što ste i nagrađene. Veseli da je Garešnica dobila prepoznatljivost i priznanje, poručio je BilandžijaGradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija primio je jučer dvije nagrađene Garešničanke, Tatjanu Balja (djelatnicu godine po izboru HTZ-a) i Andreju Kovač (učiteljicu koje se našla među 511 najboljih hrvatskih učitelja), kako bi im se zahvalilo i ukazao na njihov značaj za širu zajednicu, javlja KruGarešnica.info.

Gradonačelnik je zahvalio uspješnim ženama na promociji grada/ Foto: KruGarešnica.info
Gradonačelnik je zahvalio uspješnim ženama na promociji grada/ Foto: KruGarešnica.info

– Velika mi je čast da Vas mogu pozdraviti, što prezentirate svoj rad i aktivnosti na poseban način, za što ste i nagrađene. Veseli da je Garešnica dobila prepoznatljivost i priznanje. Stoga zahvaljujem što ste dio grada koji prikazujete na visokoj razini, poručio je garešnički gradonačelnik.

Obrazovni Oskar

Andreja Kovač, učiteljica savjetnica u Osnovnoj školi Garešnica, našla se među 511 najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika za prošlu školsku godinu. Dobitnica je i državnog priznanja Ivana Filipovića, poznatijeg kao obrazovni Oskar, najvišeg u toj djelatnosti, kao jedna od 15, od kojih je njih osam iz OŠ.

Andrea Kovač/ Foto: KruGarešnica.info
Andrea Kovač/ Foto: KruGarešnica.info

– Zahvaljujem na pozivu. To je osobita čast kad gradske vlasti prepoznaju zasluge ljudi koji žive i rade u njihovu gradu. I biti na popisu dviju najznačajnijih nagrada što se tiče odgoja i obrazovanja velika je čast, jer tako se promovira zasluga i trag koji učitelj ostavlja u jednoj lokalnoj sredini, na ponos škole i gradu, izjavila je nagrađena učiteljica.

Čovjek - ključ uspjeha u turizmu

Tatjana Balja, s OPG-a Balja u Garešnici, dobitnica je nagrade Hrvatske turističke zajednice Djelatnik godine, Čovjek- ključ uspjeha u turizmu, kao domaćin turističkog seljačkog domaćinstva. Pokrenula je i projekt prvog hrvatskog Hotela za pčele.

– Nagrada HTZ veliko je priznanje projektu i trudu, kao i promociji pčelarstva koje je u jako lošem stanju u cijelom svijetu, ne samo u Hrvatskoj. Drago mi je da sam prepoznata od strane Grada, ono što radimo i otvaramo turistima put prema Garešnici, da se čuje za OPG Balja i naš grad, rekla je nagrađena garešnička pčelarka.

Tatjana Balja/ Foto: KruGarešnica.info
Tatjana Balja/ Foto: KruGarešnica.info

Gradonačelnik Bilandžija ujedno je predložio da dvije istaknute Garešničanke pale nadolazeće adventske svijeće, što su one, kao ukazanu čast, pozdravile i prihvatile, piše KruGarešnica.info