Fotografija: Foto: Getty Images/iStockphoto
Galerija
Foto: Getty Images/iStockphoto

Stručnjak ste za programiranje i robotiku? Daruvarska Razvojna agencija nudi vam sjajan posao

Želimo osobu koja je kompetentna i koja bi nas svojim predloženim programom rada usmjerila, istaknula je ravnateljica Razvojne agencije Nicol PolenusDARUVAR – Razvojna agencija Daruvar u potrazi je za stručnjakom koji će držati teorijske edukacije i praktične vježbe iz područja robotike i programiranja, otkrila nam je ravnateljica te ustanove Nicol Polenus.

Dodala je kako će upravo izabrana osoba imati u svojim rukama ključ uspjeha cijelog projekta koji provode i koji cijeli Daruvar izdiže na jednu višu razinu.

Foto: Getty Images/iStockphoto
Foto: Getty Images/iStockphoto

Naime, Razvojna agencija Daruvar u suradnji s Gradom Daruvarom intenzivno radi na uspostavi Centra za robotiku i programiranje koji će biti osnovan u sklopu daruvarske Razvojne agencija. Unutar Centra robotike i programiranja djelovat će Edukacijski centar robotike i programiranja koji će provoditi edukacije i osposobljavanje polaznika. Kako bi sve to zaživjelo, adaptira se prostor u zgradi bivših jaslica u Strossmayerovoj 32 koji će biti potpuno uređen i opremljen za održavanje edukacija.

Šestomjesečno sposobljavanje

Šestomjesečno osposobljavanje u području robotike i programiranja pohađat će u svakoj generaciji 20 polaznika, a održavat će se 8 sati dnevno, pet radnih dana u tjednu.

- Polaznici Edukacijskog centra mogu biti s područja cijele Hrvatske. Moraju biti nezaposlene osobe koje imaju završenu najmanje četverogodišnju srednju školu. Putem mjera za poticanje zapošljavanja osiguravat ćemo im naknadu u visini minimalne plaće i putne troškove za cijelo vrijeme trajanja edukacije. Polaznici će koristeći ovu jedinstvenu priliku poboljšati svoje sposobnosti i proširiti znanje u području robotike i programiranja te biti konkurentniji na tržištu rada, pojasnila nam je ravnateljica Polenus dodavši kako je Razvojna agencija Daruvar jučer, 17. siječnja raspisala natječaj za suradnika za edukaciju.

Adaptira se prostor u zgradi bivših jaslica u Strossmayerovoj 32 koji će biti potpuno uređen i opremljen za održavanje edukacija/Foto: RADA
Adaptira se prostor u zgradi bivših jaslica u Strossmayerovoj 32 koji će biti potpuno uređen i opremljen za održavanje edukacija/Foto: RADA
 

- Tražimo stručnjaka koji će držati teorijske edukacije te praktične vježbe iz područja robotike i programiranja. Sve uvjete natječaja možete pronaći na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje OVDJE te na oglasnoj ploči Razvojne agencije Daruvar. Pozivamo sve zainteresirane kandidate koji odgovaraju uvjetima natječaja te su stručnjaci u području robotike i programiranja da nam se jave. Veselimo se suradnji i ovom projektu, zaključila je Polenus koja vjeruje kako je na pomolu jedna uistinu originalna stvar koja će mnogo dobroga donijeti u Daruvar.

Nova ravnateljica

Inače, Nicol Polenus dužnost ravnateljice Razvojne agencije Daruvar preuzela je prvim danom ove godine, no budući da je radila unutar ustanove, posao joj nimalo nije stran. Naprotiv, cijeli je kolektiv mlad, s jasnom vizijom razvoja i budućnosti.

Foto: Getty Images/iStockphoto
Foto: Getty Images/iStockphoto

- Tražimo stručnjaka iz područja robotike i programiranja, svi su dobrodošli i sve pozivamo da nam se jave. Ta će osoba biti ključna za ovaj projekt na kojem radimo i zato bi nas veselilo da nam se javi što veći broj kandidata. Želimo osobu koja je kompetentna i koja bi nas svojim predloženim programom rada usmjerila, istaknula je Polenus koja želi da iz njihovog Centra za robotiku i programiranje izađu ljudi koji će nakon odslušanog programa biti konkurentni na tržištu i koji će se vrlo lako zaposliti ili otvoriti nešto svoje privatno iz spomenutog područja robotike i programiranja.

Suradnja s Lipikom

Inače, daruvarska Razvojna agencija u kontaktu je s lipičkim Centrom za umjetnu inteligencije.

- Mi bismo voljeli da njihov i naš program mladim i zainteresiranim ljudima omogući zaokruženu priču, a vjerujem da uspjeh neće izostati. Oba programa vrlo su dobro napravljena i osmišljena, a uostalom, to je naša budućnost, zaključila je Polenus.

Nicol Polenus, ravnateljica Razvojne agencije Daruvar (lijevo) i Danica Cetin Pajer, pročelnica za gospodarstvo u Gradu Daruvaru (desno)/Foto: RADA
Nicol Polenus, ravnateljica Razvojne agencije Daruvar (lijevo) i Danica Cetin Pajer, pročelnica za gospodarstvo u Gradu Daruvaru (desno)/Foto: RADA