Fotografija: Uređenje dječjeg igrališta koštalo je nešto više od 60 tisuća kuna/Foto: Razvojna agencija Daruvar
Galerija
Uređenje dječjeg igrališta koštalo je nešto više od 60 tisuća kuna/Foto: Razvojna agencija Daruvar

Obnovljeno dječje igralište kod bivših jaslica: "Želimo oživjeti zaboravljene djelove Daruvara"

"Osluškujemo građane, dobili smo upite i prijedloge za uređenje baš tog dijela grada i zato smo tako postupili. Važno je spomenuti da igralište ima sve pripadajuće certifikate", ističe Cetin PajerDARUVAR – Razvojna agencija Daruvar privela je kraju još jedan projekt. Ovaj put riječ je o uređenju dječjeg igrališta kojem će se najviše razveseliti djeca, njihovi roditelji, bake i djedovi.

Svi rekviziti imaju potrebne certifikate/Foto: Razvojna agencija Daruvar
Svi rekviziti imaju potrebne certifikate/Foto: Razvojna agencija Daruvar

- Radi se o projektu „Program poticanja prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine u svrhu razvoja lokalne zajednice“. Projekt je pripremljen od strane Razvojne agencije Daruvar, a izrazito dobro proveden od strane Grada Daruvara. Radi se o opremanju dječjeg igrališta u Strossmayerovoj raznim sadržajima za igru, sa željom da zaboravljeni dijelovi našeg Grada ponovno ožive, kažu iz daruvarske Razvojne agencije. Od ravnateljice ustanove, Danice Cetin Pajer doznali smo još neke pojedinosti o provedenom projektu.

Zajednički projekt

- Grad Daruvar bio nam je vodeći partner, a prijavili smo projekt pod nazivom Opremanje dječjeg igrališta u Daruvaru i Sanacija sportskog objekta na stadionu u Bosanskom Grahovu. Iznos koji je Grad Daruvar ostvario bio je 60 tisuća kuna, s tim da su dodali još neznatan iznos utrošen na komunalne pripreme oko radova, kazala nam je Cetin Pajer dodavši kako je dječje igralište već postavljeno i ugrađeno.

Prijava na projekt bila je u kolovozu što znači da je vrlo brzo sve odrađeno. Razvojna agencija Daruvar pripremila je projekt, a ispred Grada projekt je vodila Ivana Jurić Loborski.

Ovaj dio grada izabran je na prijedlog građana/Foto: Razvojna agencija Daruvar
Ovaj dio grada izabran je na prijedlog građana/Foto: Razvojna agencija Daruvar

Zanimljivo je spomenuti zašto je izabran baš ta dio grada na kojem se uredilo dječje igralište.

Dodatni sadržaji i aktivnosti

- Osluškujemo građane, dobili smo upite i prijedloge za uređenje baš tog dijela grada i zato smo tako postupili. Važno je spomenuti da igralište ima sve pripadajuće certifikate, modernizirano je i lijepo, ističe Cetin Pajer i napominje kako u Strossmayerovoj postoji HGSS centar, uređuje se Digitalni inovacijski centar. No, to nije sve. Planova za taj dio grada ne nedostaje.

Igralište prije uređenja/Foto: Razvojna agencija Daruvar
Igralište prije uređenja/Foto: Razvojna agencija Daruvar

- Uskoro će se tamo adaptirati prostor Zajednice tehničke kulture, te će se kroz projekt „STEMiziraj se i educiraj“ događati i druge lijepe stvari, od radionica do edukacija. I to ne samo za pripadnike Zajednice tehničke kulture već i za ostalu školsku djecu, zaključila je Cetin Pajer i najavila za početak sljedeće godine edukacije za polaznike koji će biti zaposleni preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Nekadašnje stanje/Foto: Razvojna agencija Daruvar
Nekadašnje stanje/Foto: Razvojna agencija Daruvar

Ukratko, taj će daruvarski kvart dodatno oživjeti, a dječje igralište kao novi sadržaj zasigurno će biti maksimalno iskorišteno. Dodajmo, na istom mjestu i ranije je postojalo dječje igralište, no ono je bilo zastarjelo. O svemu najbolje svjedoče fotografije u prilogu.

Dječji rekviziti prije adaptacije/Foto: Razvojna agencija Daruvar
Dječji rekviziti prije adaptacije/Foto: Razvojna agencija Daruvar