Fotografija: Gradonačelnik Damir Lneniček s djelatnicama Razvojne agencije Daruvar
Galerija
Gradonačelnik Damir Lneniček s djelatnicama Razvojne agencije Daruvar

Razvojna agencija Daruvar pomogla savjetima čak 91 poduzetnika s ovog područja

Primarni cilj projekta bio je stvaranje povoljne poslovne klime na području Grada Daruvara te Općina Dežanovac, Končanica i Sirač za razvoj poduzetništva, kaže Ivana Bedi, voditeljica projekta
Projekt Razvojne agencije Daruvar pod nazivom "Poboljšanje usluge za MSP-ove na području grada Daruvara i općina Dežanovac, Končanica i Sirač", završio je 30. rujna ove godine i sve planirane aktivnosti uspješno su provedene.

Kroz provedbu ovog projekta, koja je trajala ukupno 18 mjeseci, djelatnici Razvojne agencije Daruvar, pružili su konzultacije čak 91 poduzetniku ili potencijalnom poduzetniku.

<p>Konferencija Odvaži se za cilj je imala potaknuti poduzetnike/Foto: Razvojna agencija Daruvar</p>

Konferencija Odvaži se za cilj je imala potaknuti poduzetnike/Foto: Razvojna agencija Daruvar

- Osim konzultacija, održali smo 15 radionica na razne teme korisne poduzetnicima i OPG –ovcima u Daruvaru te općinama Dežanovac, Končanica i Sirač. Web stranica Razvojne agencije Daruvar na kojoj redovno objavljujemo novoobjavljene natječaje, novosti i brojne stručne članke je redizajnirana te je izrađen newsletter. Osim redizajna stranice, izradili smo i nove web alate kojima smo omogućili poduzetnicima, i onima koji to žele biti, procjenu putem upitnika jesu li oni zapravo podobni za poduzetništvo, koji pravni oblik poduzeća bi za njih bilo najbolje otvoriti te alat za procjenu poslovnog subjekta kojim poduzetnici na temelju financijskih pokazatelja dobivaju ocjenu poduzeća - rekla nam je Ivana Bedi, voditeljica prvog projekta Razvojne agencije Daruvar kojeg su proveli kao nositelji.

<p>Jedna od brojnih konferencija koje je organizirala Razvojna agencija Daruvar/Foto: MojPortal.hr</p>

Jedna od brojnih konferencija koje je organizirala Razvojna agencija Daruvar/Foto: MojPortal.hr

Osim toga, kroz projekt su dobili i pojačanje u Razvojnoj agenciji, zaposlena je jedna osoba na puno radno vrijeme, na radnom mjestu stručni suradnik za izradu projekata, organizaciju događanja, edukaciju i marketing.

<p>Razvojna agencija Daruvar je u suradnji s Gradom pomagala i poticala razvoj ženskog poduzetništva/Foto: MojPortal.hr</p>

Razvojna agencija Daruvar je u suradnji s Gradom pomagala i poticala razvoj ženskog poduzetništva/Foto: MojPortal.hr

- Veliki trud smo uložili u povezivanje subjekata na području našega djelovanja, u Daruvaru, Dežanovcu, Končanici i Siraču, tako da smo održali šest događanja. Organizirali smo dvije konferencije vezane za razvoj poduzetništva, Konferencija „Rame uz rame“ na temu poduzetništva i Konferencija „Odvaži se“ na temu turizma. Održala su se i četiri okrugla stola, po jedan u svakoj Općini gdje su se aktivnosti odvijale, na temu „Poslovanje OPG-a u vrijeme pandemije“ u Dežanovcu, Končanici i Siraču, te na temu „Žensko poduzetništvo“ u Daruvaru - pojasnila nam je Ivana Bedi.

<p>Daruvarska Razvojna agencija na mnoge načine želi potaknuti građane da se uključe u poslovni svijet/Foto: Razvojna agencija Daruvar</p>

Daruvarska Razvojna agencija na mnoge načine želi potaknuti građane da se uključe u poslovni svijet/Foto: Razvojna agencija Daruvar

Inače, projekt „Poboljšanje usluge za MSP-ove na području grada Daruvara i općina Dežanovac, Končanica i Sirač“ odobren je u ukupnom iznosu od 519.674,76 kuna, a sufinanciranje Europske unije iznosilo je 379.571,53 kuna.

- Primarni cilj projekta bio je stvaranje povoljne poslovne klime na području Grada Daruvara te Općina Dežanovac, Končanica i Sirač, za razvoj poduzetništva, promicanje poduzetništva u društvu, omogućavanje MSP-ovima lakši pristup informacijama o mogućnostima i infrastrukturi koju nude poduzetnički potporne institucije koji smo i ostvarili uspješnom provedbom svih aktivnosti projekta - istaknula je na kraju voditeljica projekta Ivana Bedi iz Razvojne agencije Daruvar.