Fotografija: Sandra Frčo (SDP) / Foto: Martina Čapo
Sandra Frčo (SDP) / Foto: Martina Čapo

SDP BBŽ: "Pozivamo sve žitelje Bjelovarsko-bilogorske županije da izađu na izbore"

"SDP podržava župana Damira Bajsa, župana koji je do sada s nama surađivao i koji je u našem programu prepoznao kvalitetu", stoji u priopćenju strankeI županijski SDP poslao je priopćenje vezano uz 2. krug nedjeljnih izbora. Prenosimo ga u u cijelosti.  

"I dalje smo svjedoci kontinuirane manipulacija javnosti kroz beskonačno ponavljanje laži i neistina od strane Izbornog stožera HDZ-ovog kandidata za bjelovarsko-bilogorskog župana g. Marka Marušića. Nakon što smo jasno i glasno objavili da je tvrdnja o koaliciji neistinita i lažna, nakon što smo javno istaknuli da mu nismo i nikada nećemo dati podršku te da u 2. krugu izbora podržavamo župana Damira Bajsa, njegov HDZ-ov Izborni stožer nastavlja sa širenjem laži pokušavajući nas prikazati „trgovcima za fotelje“. Još jednom ponavljamo da je naša odluka da podržimo župana Damira Bajsa temeljena na zajedničkom viđenju razvoja poljoprivrede kroz Javnu ustanovu Poljoprivredna zadruga i Distribucijskog centra.     

Više nego jednom kroz kampanju smo istaknuli da smo spremni razgovarati sa svim političkim akterima o projektima koji nude boljitak naše županije i zagovarali smo dijalog i suradnju. I sve je bilo u najboljem redu i bili smo prepoznati kao stranka kojoj je cilj napredak i boljitak.     

I nakon što smo objavili potporu županu Damiru Bajsu  kreće „drvlje i kamenje“ jer očito nismo odabrali u skladu s HDZ-ovim odlukama. Proziva nas se „Partijom“, ubacuje nas se u „crveno-crne koalicije“, proglašava nas se „trgovcima foteljama“,“emisarima“... Čudno pa nas nisu prikazali rogatim demonima. Sramotno, jadno i ispod svake razine civilizacijskog dijaloga. 

Unatoč svemu što ste radili, unatoč svima lažima i neistinama koje ste izrekli naša je odluka jasna i javna. SDP podržava župana Damira Bajsa, župana koji je do sada s nama surađivao i koji je u našem programu prepoznao kvalitetu. I koji je prihvatio ruku suradnje i dijaloga. 

I stoga SDP BBŽ poziva sve žitelje Bjelovarsko-bilogorske županije da u nedjelju 30. svibnja izađu na izbore i izaberu građansku županiju, županiju dijaloga i suradnje, županiju bez jednoumlja, spinova i manipulacija. Izađite na izbore i dajte svoj glas županu Damiru Bajsu, zaokružite 1 i tako osigirajte dijalog, suradnju, napredak i razvitak", stoji u priopćenju županijskog SDP-a.