Fotografija: HDZ-ov Marko Marušić odgovorio SDP-ovoj Sandri Frčo/Foto: Martina Čapo
Galerija
HDZ-ov Marko Marušić odgovorio SDP-ovoj Sandri Frčo/Foto: Martina Čapo

Marušić: "Frčo je provela najbržu izdaju birača u povijesti, nisam sklon slušati njezine savjete"

Naravno da ću izvijestiti javnost tko mi je nudio političku trgovinu, ali to ću učiniti kada ja odlučim, a ne kako mi predlaže kolegica Frčo, odmah sada, ne bi li me birači nagradili, pojašnjava MarušićIz Izbornog stožera Marka Marušića, kandidata za župana Bjelovarsko-bilogorske županije poslali su novo priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

„Odgovor kolegici Sandri Frčo  - “Javnost će znati”

U svom jučerašnjem priopćenju, osuđujući trgovačku crveno-crnu koaliciju -koja se na kraju pokazala najkraćom u povijesti, jer je isti dan kada je oformljena i razvrgnuta - izvijestio sam javnost kako sam nakon prvog kruga lokalnih izbora imao ponude da trgujem. U zamjenu za podrškom u drugom krugu trebao sam, ako pobijedim u drugom krugu, pristati dati neka direktorska mjesta županijskih poduzeća. Naravno, odbio sam to s gnušanjem. Moj odgovor je jasan od prvoga dana, radije ću izgubiti izbore nego se valjati u blatu političke trgovine.

Direktorske fotelje

Kolegica Sandra Frčo, jedna od mojih protukandidata u prvom krugu poziva me da javno objavim tko mi je nakon prvog kruga nudio podršku u drugom krugu i tražio direktorske fotelje.

HDZ-ov Marko Marušić odgovorio SDP-ovoj Sandri Frčo/ Foto: Deni Marčinković
HDZ-ov Marko Marušić odgovorio SDP-ovoj Sandri Frčo/ Foto: Deni Marčinković

Naravno da ću izvijestiti javnost tko mi je nudio političku trgovinu, o tome nikada nisam dvojio, ali to ću učiniti kada ja odlučim, a ne kako mi predlaže kolegica Frčo, odmah sada, ne bi li me 30. svibnja, birači nagradili, a onog tko mi je nudio trgovinu kaznili.

Za to postoje najmanje tri razloga:

- Onog tko mi je nudio političku trgovinu, birači su već kaznili u prvom krugu.

Povijesno loš rezultat

- Kolegica Frčo, kako to kaže naš zajednički protukandidat Ivan Beljan, “provela je najbržu izdaju birača u povijesti” i samo tri dana nakon prvog kruga pretrčala na drugu stranu, pa nisam sklon slušati njezine savjete.

- SDP je na ovim lokalnim izborima ostvario najlošiji rezultata u povijesti izbora u Hrvatskoj, a vjerojatno i u BBŽ. Pozivati se na javnost nekoliko dana nakon takvih poraznih rezultata, stvarno djeluje iracionalno“, piše u priopćenju koje smo dobili od Izbornog stožera Marka Marušića, kandidata za župana Bjelovarsko-bilogorske županije.