Fotografija: Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević i lipički gradonačelnik Vinko Kasana zajedno su odali počast poginulim braniteljima/Foto: Compas
Galerija
Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević i lipički gradonačelnik Vinko Kasana zajedno su odali počast poginulim braniteljima/Foto: Compas

Predstavnici Lipika i Pakraca položili vijence i prisjetili se veličanstvene pobjede

Program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti završen je služenjem svete mise za poginule hrvatske branitelje u memorijalnoj spomen kapelici u Kusonju.
Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, predstavnici Grada Lipika i Grada Pakraca, na čelu s gradonačelnikom Vinkom Kasanom i gradonačelnicom Anamarijom Blažević te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Lipika i Pakraca prisjetili su se veličanstvene i presudne pobjede, piše Compas.

Položili vijence

Zajednički vijenci i svijeće su položeni kod spomen-obilježja poginulim braniteljima na lipičkom gradskom groblju te kod poprsja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i spomenika poginulim branitelja na Trgu hrvatskih branitelja u Lipiku.

<p>Zajedničko polaganja vijenaca/Foto: Compas</p>

Zajedničko polaganja vijenaca/Foto: Compas

Potom kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima na središnjem trgu u Pakracu i kod spomen ploče poginulim braniteljima u Donjim Grahovljanima, piše Compas.

Sveta misa

Nakon odavanja počasti onima koji su svoje živote ugradili u temelje suvremene Republike Hrvatske, program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti završen je služenjem svete mise za poginule hrvatske branitelje u memorijalnoj spomen kapelici u Kusonju.