Fotografija: Obilježavanje Dana antifašističke borbe održano je u organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Pakrac-Lipik/Foto: Compas.hr
Galerija
Obilježavanje Dana antifašističke borbe održano je u organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Pakrac-Lipik/Foto: Compas.hr

Dan antifašističke borbe obilježen u Lipiku, Pakracu i Kusonjama

Dan antifašističke borbe obilježava se u znak sjećanja na 22. lipnja 1941. kad je u šumi Brezovica kod Siska osnovan Prvi sisački partizanski odredPolaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen ploče u Ulici Marije Terezije, na gradskom groblju Lipik kod spomenika NOR-u i kod spomenika poginulim braniteljima Lipika u Lipiku je danas obilježen Dan antifašističke borbe, piše lipički Compas.hr.

Šuma Brezovica

Dan antifašističke borbe je državni praznik u Republici Hrvatskoj koji se slavi 22. lipnja, a obilježava se u znak sjećanja na 22. lipnja 1941. kad je u šumi Brezovica kod Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred, čiji je osnutak označio početak organizirane narodnooslobodilačke borbe u Hrvatskoj.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Današnje obilježavanje Dana antifašističke borbe održano je u organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Pakrac-Lipik, a uz članove Udruge obilježavanje su svojom prisutnošću uveličali i manjinski zamjenik županice požeško-slavonske županije Nikola Ivanović, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i manjinska zamjenica gradonačelnice Pakraca Mirsada Damjanović Popović.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća u Lipiku, na isti način Dan antifašističke borbe obilježen je i u Pakracu kod spomenika palom borcu ispred pakračke gradske uprave, kod spomen kosturnice na gradskom groblju Gavrinica te u Kusonjama kod spomenika Prve partijske konferencije, piše Compas.hr.