Fotografija: Očekuje se da bi radovi na obnovi bjelovarskod Doma kulture trebali biti gotovi do 1. ožujka/Foto: GRAD BJELOVAR
Galerija
Očekuje se da bi radovi na obnovi bjelovarskod Doma kulture trebali biti gotovi do 1. ožujka/Foto: GRAD BJELOVAR

Gradonačelnik Hrebak: Ovo će postati centralno mjesto svih kulturnih događaja

Ukupna vrijednost radova energetske obnove objekta iznosi oko 12 milijuna kuna, a sufinanciranje iz europskog fonda je 2.153.822,31 kunu. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU izdvojilo je 2.773.279,22 kune.Energetska obnova Doma kulture u Ulici Ivana Mažuranića u Bjelovaru ide prema planu. Od početka godine napravljeno je puno toga kako bi nekadašnja sinagoga, i mjesto brojnih gradskih i županijskih zbivanja, zasjalo u novome, funkcionalnijem ruhu. 

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak sa suradnicima i predstavnicima izvođača radova i nadzora, obišao je danas Dom kulture kako bi se upoznao s dosadašnjim radovima i onima koji slijede. 

Dodatno uređenje

- Nakon puno, puno godina Bjelovar će dobiti jedan reprezentativni objekt, jedan hram kulture, usudio bih se reći. Ovo će idućih 50 godina biti jedno centralno mjesto kulturnih i sličnih događaja. Plan je da se do veljače završi energetska obnova, a nakon toga slijedi još jedno dodatno uređenje. Svi radovi bi trebali biti gotovi do 1. ožujka iduće godine. U svakom slučaju, sve će biti spremno za BOK fest, a iskreno se nadam da do tada više neće biti korone. Bjelovar je ovakav Dom kulture zaslužio, ovakva kazališta će biti iznimke samo u najvećim hrvatskim gradovima. Bjelovar će se tim gradovima pridružiti. Ovdje će se moći organizirati i kazališna predstava, balet i sve ono za što do sada nismo imali priliku. Mislim da će Bjelovar s ovakvim objektom, u punom smislu te riječi, postati grad, rekao je gradonačelnik Bjelovara, Dario Hrebak.

Unutrašnjost Doma kulture u samom središtu Bjelovara/Foto: GRAD BJELOVAR
Unutrašnjost Doma kulture u samom središtu Bjelovara/Foto: GRAD BJELOVAR

Sufinanciranje iz europskog fonda

Podsjetimo, ukupna vrijednost radova energetske obnove objekta iznosi oko 12 milijuna kuna, a sufinanciranje iz europskog fonda je 2.153.822,31 kunu. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU izdvojilo je 2.773.279,22 kune. Cilj projekta je smanjenje potrošnje energije u zgradi Doma kulture, a objekt bi trebao prijeći iz D razreda u B energetski razred.

Obnova unutrašnjosti stajat će oko 6 milijuna kuna, a Ministarstvo kulture u tu je svrhu dalo milijun kuna.