Fotografija: Zamjenica gradonačelnika Daruvara, Vanda Cegledi, s počasnom titulom/Foto: Grad Daruvar
Galerija
Zamjenica gradonačelnika Daruvara, Vanda Cegledi, s počasnom titulom/Foto: Grad Daruvar

Daruvar postao "Grad-prijatelj djece", a uskoro bi trebao dobiti i dječjeg gradonačelnika

Ovo je priznanje za napore koje Grad Daruvar ulaže u boljitak djece i mladih, a ujedno nam je i dodatna obveza za buduća ulaganja, jer su djeca naša budućnost, poručila je Vanda CeglediNakon više od dvije godine predanog rada na stjecanju uvjeta za kandidaturu, Grad Daruvar dobio je status "Grad-prijatelj djece".

Titula je svečano uručena danas u zagrebačkom hotelu Academia u sklopu godišnjeg Savjetovanja gradova i općina prijatelja djece. Priznanje je zamjenici gradonačelnika Vandi Cegledi uručila Aida Salihagić Kadić, predsjednica Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“, ujedno i predsjednica Saveza Društava „Naša djeca“ Hrvatske.

Priznanje za dugogodišnji rad

- Presretni smo što je Daruvar postao "Grad-prijatelj djece". Riječ je zapravo o priznanju za napore koje Grad Daruvar ulaže u boljitak djece i mladih, a ujedno nam je i dodatna obveza za buduća ulaganja, jer su djeca naša budućnost, poručila je Cegledi.

"Grad Daruvar postao je Grad-prijatelj djece"/ Foto: Grad Daruvar
"Grad Daruvar postao je Grad-prijatelj djece"/ Foto: Grad Daruvar

Dodala je i to da se radi na osnivanju Dječjeg gradskog vijeća, a uskoro bi Daruvar trebao dobiti i dječjeg gradonačelnika ili gradonačelnicu.

Glas mladih već se čuje

- Iako kroz vijeća učenika naši mladi već uvelike kreiraju svoja razmišljanja te se njihov glas itekako čuje, sada će to sve na određeni način i institucionalizirati. Naravno da mi razmišljamo što je za njihovo dobro, međutim djeca ipak najbolje znaju što mogu i žele, istaknula je zamjenica daruvarskog gradonačelnika. 

Zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi presretna je zbog dobivanja ovog statusa/Foto: Grad Daruvar
Zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi presretna je zbog dobivanja ovog statusa/Foto: Grad Daruvar

Dobivanjem ovog statusa, Grad Daruvar te sve udruge i ustanove koje rade s djecom ne prestaju s poslom već se obvezuju usavršavati ponudu i postojeće programe za djecu u gradu.