Fotografija: Građani besplatnu pravno pomoć mogu dobiti u daruvarskoj Gradskoj vijećnici/ Foto: Predrag Uskoković
Građani besplatnu pravno pomoć mogu dobiti u daruvarskoj Gradskoj vijećnici/ Foto: Predrag Uskoković

Daruvačani ovog petka opet mogu dobiti besplatne pravne savjete

Stranke na intervju sa studentima moraju ponijeti osobnu iskaznicu te dokumentaciju relevantnu za pravni problem.Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kroz Pravnu kliniku građanima nude besplatnu pravnu pomoć. Riječ je o jedinici koja djeluje u sklopu fakulteta, a studenti u svom radu primjenjuju ključne vrijednosti pravne struke.

Treći put u Daruvaru

Do sada su već održana dva ovakva susreta, a besplatne pravne savjete Daruvarčani mogu dobiti jednom mjesečno, sve do svibnja iduće godine.

Inače, studenti kao pružatelji pravne pomoći svakoj stranci pristupaju jednako, kroz neposredan razgovor. Rad kliničara kontroliran je od strane naših akademskih mentora, odnosno profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnika te nam se svaka stranka može s povjerenjem obratiti.

Opće pravne informacije

U sklopu projekta Vanjske klinike koji Pravna klinika provodi već devetu godinu, kliničari odlaze u gradove izvan Zagreba i pružaju pravnu pomoć, odnosno preuzimaju slučajeve i daju opće pravne informacije te pravna mišljenja, korisnicima, koji nisu u mogućnosti doći u prostorije Pravne klinike u Zagrebu. Stranke na intervju sa studentima moraju ponijeti osobnu iskaznicu te dokumentaciju relevantnu za pravni problem.

Kao što je i najavljeno, idući susret na rasporedu je u petak, 17. prosinca, Gradskoj vijećnici, od 9 do 11.45 sati. Kako bi ste se mogli što bolje upoznati s radom i djelovanjem Pravne klinike, na sljedećem linku se nalazi poveznica na njihovu web stranicu http://klinika.pravo.unizg.hr/node/3.