Fotografija: Kandidat za župana Marko Marušić i aktualni župan Damir Bajs/Foto: MojPortal.hr
Kandidat za župana Marko Marušić i aktualni župan Damir Bajs/Foto: MojPortal.hr

Damir Bajs Nezavisna lista: "Zbog kršenja Zakona o izbornoj promidžbi prijavili smo Marušića"

"Radi se o ozbiljnom kršenju Zakona jer se provodila promidžbena kampanja kandidata Marušića koristeći službene resurse javnog poduzeća, odnosno Hrvatskih voda", stoji u priopćenjuIz izbornog stožera Damira Bajsa medijima su poslali priopćenje u kojem obavještavaju javnost da su Marka Marušića, kandidata HDZ-a i HSLS-a za župana Bjelovarsko-bilogorske županije, prijavili Državnom izbornom povjerenstvu. O čemu se radi pročitajte u njihovom priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

"Damir Bajs Nezavisna lista prijavila je Državnom izbornom povjerenstvu Republike Hrvatske HDZ-ovog kandidata za župana Marka Marušića zbog kršenja Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma koji utvrđuje da se u sklopu kampanje ne smiju koristiti službeni i javni resursi javnih poduzeća.

24. svibnja direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković boravio je u službenom posjetu Općinama Berek i Nova Rača, a njegovom službenom posjetu pridružio se kandidat za župana Marko Marušić koji se u sklopu službenog protokola Hrvatskih voda obratio građanima i predstavnicima medija kao kandidat za župana. 

Kandidat za župana Marko Marušić nema nikakvu funkciju u Hrvatskim vodama i na konkretnim događanjima u Bereku i Novoj Rači sudjelovao je isključivo kao kandidat HDZ-a za župana Bjelovarsko-bilogorske županije. 

Temeljem navedenog radi se o ozbiljnom kršenju Zakona jer se provodila promidžbena kampanja kandidata Marka Marušića koristeći službene resurse javnog poduzeća, odnosno Hrvatskih voda.

Damir Bajs Nezavisna lista pozvala je Državno izborno povjerenstvo da pokrene prekršajni postupak protiv kandidata Marka Marušića zbog kršenja Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma", stoji u priopćenju Damir Bajs Nezavisne liste.