Fotografija: Damir Bajs/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Damir Bajs/ Foto: Deni Marčinković

Bajs: "Čekamo ono što je svima bitno, a to je sučeljavanje s Marušićem jedan na jedan"

"Bitno je da naši građani imaju mogućnost čuti ideje i vizije moje, ali one mog protukandidata, kroz razgovor, pitanja i oštre replike", kazao je Bajs te se okrenuo brojkamaKoalicija okupljena oko Damira Bajsa jučer je u središnjem bjelovarskom parku održala konferenciju za medije. Tom prilikom aktualni župan još jednom je naglasio da je jedini kandidat za župana koji je pobijedio u prvom krugu iz samoizolacije.

Iščekuje sučeljavanje

- U ovom trenutku čekamo ono što je svima bitno, a to je sučeljavanje jedan na jedan. Bitno je da naši građani imaju mogućnost čuti ideje i vizije moje, ali one mog protukandidata, kroz razgovor, pitanja i oštre replike, kazao je  Bajs te se okrenuo brojkama.

Kako kaže, prije koju godinu naša županija bila je zadnja po povlačenju sredstava iz EU fondova, a prema njegovim riječima, danas smo treći po županijski vođenim projektima. 

Ulaganja u školstvo i zdravstvo

- Također, bili smo zadnji u Hrvatskoj po ulaganju u školstvo i zdravstvo, a sada smo drugi. Nadalje, ulagali smo u zdravstvo, što u ambulante, što u zdravstvene djelatnike. Po svim statističkim pokazateljima ulaganja u gospodarstvo, imamo porast veći od prosjeka Republike Hrvatske. Imamo povećanje broja zaposlenih u tim djelatnostima, ali i rekordni pad smanjena nezaposlenosti. Jedna smo od samo osam županija, koja je u pandemiji  povećala broj zaposlenih, istaknuo je kandidat za župana Damir Bajs.

Damir Bajs i koalicijski partneri/ Foto: Deni Marčinković
Damir Bajs i koalicijski partneri/ Foto: Deni Marčinković

Dodao je i to da Bjelovar trenutno ima najveći investicijski ciklus u povijesti grada i to zahvaljujući županijski vođenim projektima.

Centar kulture i gospodarstva

- Tu je nova zgrada Opće bolnice Bjelovar vrijedna 272 milijuna kuna, nova Glazbena škola Vatroslav Lisinski, ali i projekt gradnje Centra kompetencija pri Medicinskoj školi. Želimo da Bjelovar bude centar kulture, gospodarstva i zdravstva, a očekujemo da ovi projekti budu gotovi za nekoliko mjeseci ili iduće godine, poručio je Bajs i pozvao sve Bjelovarčane da mu u nedjelju poklone svoje povjerenje. 

Situacija oko Domovinskog pokreta

Novinare je zanimalo kakva je situacija s Domovinskim pokretom, budući da su i Damir Bajs, ali i ta stranka, prvo najavili i predstavili, a kasnije demantirali koaliciji, a potom je aktualni župan u nekoliko navrata javno kazao da računa na dio glasova Domovinskog pokreta. 

Iako prvotno nije želio odgovoriti na pitanje, Bajs je povišenim tonom na kraju je ipak prokomentirao cijelu situaciju, osvrnuvši se više na SDP, nego na Domovinski pokret za koji je i upitan.

Konferencija za medije održana je u središnjem gradskom parku/ Foto: Deni Marčinković
Konferencija za medije održana je u središnjem gradskom parku/ Foto: Deni Marčinković

- Moj protukandidat Marko Marušić, kandidat HDZ-a u drugom krugu, prema njegovim riječima, primio je emisara SDP-a oko dogovora za drugi krug i tražio od njega potporu. Kakva je to koalicija, što to Marko Marušić želi? Želi li nešto što se nikada nije dogodilo i zbog čega je uopće primio emisare? Ja sam župan i kandidat koji ne prima nikakve emisare niti je tko kod mene došao. Ja sam primio službenu delegaciju SDP-a i Domovinskog pokreta te smo se dogovorili da uskladimo programe. Prihvatio sam ono što su oni predložili, a to su veće investicije u poljoprivredi, što su potvrdili iz obje stranke, zaključio je Bajs.

Recimo i to da su podršku aktualnom županu u borbi za još jedan mandat ponovno iskazali Jasna Višnjević, u ime stranke HNS, Zlatko Barila ispred umirovljeničkih stanaka, Bojana Hribljan, članica Demokrata te Dalibor Jurina, koordinator županijskog HSS-a.