Fotografija: HNK Daruvar ima novog predsjednika, pojačani su novim igračima te se nadaju odličnim rezultatima/Foto: HNK Daruvar
Galerija
HNK Daruvar ima novog predsjednika, pojačani su novim igračima te se nadaju odličnim rezultatima/Foto: HNK Daruvar

Dalibor Delonga: "Pojačali smo igrački kadar i cilj nam je povratak u četvrtu nogometnu ligu"

Bivši predsjednik HNK Daruvar, Tihomir Horvat, koji je tu funkciju obnašao 13 godina, kroz Izvršni odbor kluba i Županijski odbor HNS-a namjerava potencirati projekt umjetne trave i nogometnog kampa u Daruvaru.




Već smo pisali kako je ovih dana došlo do velikih promjena u nogometnom svijetu. Kako na nacionalnom nivou gdje je predsjednika HNS-a Davora Šukera zamijenio Marijan Kustić, tako i na županijskom nivou ima velikih izmjena. Ona najpozitivnija svakako je što je dugogodišnji predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza BBŽ, Slavko Prišćan, postao jedan od pet dopredsjednika krovnog Hrvatskog nogometnog saveza. Novim imenovanjem, siguran je, moći će znatno više pomoći i "domaćem" nogometu. Detaljan članak o Prišćanovim planovima možete pročitati OVDJE.

Jednoglasna odluka

No, novostima tu nije kraj. Daruvarski nogometni klub nakon punih 13 godina ima novog predsjednika. Njegovo ime je Dalibor Delonga.

<p>Dalibor Delonga novoizabrani je predsjednik HNK Daruvar/Foto: Dalibor Delonga</p>

Dalibor Delonga novoizabrani je predsjednik HNK Daruvar/Foto: Dalibor Delonga

Naime, na održanoj redovnoj godišnjoj skupštini, a koja je s obzirom da je proteklo razdoblje od četiri godine, ujedno bila i Izborna skupština, izabrano je novo vodstvo kluba. Tako su se prvo izabrali članovi Izvršnog odbora, a potom je jednoglasnom odlukom Dalibor Delonga izabran kao novi predsjednik HNK Daruvar. Za zamjenika predsjednika izabran je Dalibor Res, a za novog tajnika Dino Netoušek.

Preslagivanje kadra

- Planovi su nam pripreme za iduću natjecateljsku sezonu u kojoj ćemo se natjecati u 1. Županijskoj ligi što je liga ispod ove u kojoj smo bili do sada, a bili smo u četvrtoj ligi. Jedan dio smo već napravili. Presložili smo igrački kadar. Pojačali smo se s igračima koji su potekli iz HNK Daruvar i to nam je na ponos. Nemamo igrače sa strane kao većina klubova, već imamo svoje domaće dečke koji su igrom slučaja igrali po okolnim klubovima. Zasigurno nam je najjače pojačanje Igor Bubnjić, koji je potekao iz naše omladinske škole. Kasnije je igrao u Slaven Belupu, a iz njega otišao u talijanski Udinese u 1. talijansku ligu. Imao je i nekoliko nastupa za seniorsku A reprezentaciju dok je trener bio Niko Kovač - kaže nam Dalibor Delonga i naglašava kako im je definitivno cilj povratak u četvrtu ligu.

Novosti u HNS-u

Novi je predsjednik prokomentirao i brojne novosti u HNS-u. Dakle, po prvi put je u HNS-u dopredsjednik iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Riječ je o Slavku Prišćanu, a Tihomir Horvat, bivši predsjednik HNK Daruvar koji je tu dužnost obnašao punih 13 godina, sada je član Izvršnog odbora HNK Daruvar i Županijskog odbora HNS-a. Ujedno je i član Skupštine HNS-a.

<p>Tihomir Horvat bio je predsjednik HNK Daruvar 13 godina/Foto: MojPortal.hr</p>

Tihomir Horvat bio je predsjednik HNK Daruvar 13 godina/Foto: MojPortal.hr

- Slavko Prišćan dugogodišnji je predsjednik HNS-a BBŽ i sigurno je za nas njegovo novo imenovanje veliki plus. Vjerujem da ćemo uz njegovu pomoć jednostavnije realizirati neke ideje, a i samo funkcioniranje će biti lakše. Zahvaljujem se ujedno i Horvatu kao dosadašnjem predsjedniku, koji je u HNS-u već dugo godina zajedno s gospodinom Prišćanom. To nam ide u prilog i za nas je to pozitivna priča - istaknuo je Dalibor Delonga, novi predsjednik HNK Daruvar.

Novi/stari planovi

Inače, Tihomir Horvat kao dugogodišnji predsjednik HNK Daruvar kazao nam je kako se veseli promjenama, kao i dolasku mladih ljudi u daruvarski klub. 

-Ja sam na tom mjestu bio punih 13 godina i definitivno smatram da je vrijeme za mlade ljude. I dalje sam tu kao potpora i to je najvažnije. Ono čemu se najviše veselim jest da napokon krenemo u Daruvaru s projektom umjetne trave. Grad mora donijeti, zajedno s Daruvarskim toplicama, odluku o tome. Cilj nam je da u Daruvaru imamo nogometni kamp HNS-a za mlađe uzraste - kazao je Horvat koji ističe da takvo nešto nitko u Hrvatskoj ne bi imao. Na jednom mjestu bili bi igralište s umjetnom travom i toplice.

<p>Tihomir Horvat na jednom od Svjetskih nogometnih prvenstava/Foto: Privatni album</p>

Tihomir Horvat na jednom od Svjetskih nogometnih prvenstava/Foto: Privatni album

-Imamo jako puno djece u klubu, a tim projektom bilo bi ih i više. I sada su tu na pripremama mladi nogometaši Lokomotive - podsjetio je Horvat na blagodati Daruvarskih toplica koje definitivno treba više spajati sa sportskim aktivnostima, odnosno mišljenja je da treba razvijati sportski turizam.