Fotografija: Pomladak HNK Daruvar s trenerima/Foto: HNK Daruvar
Galerija
Pomladak HNK Daruvar s trenerima/Foto: HNK Daruvar

Dobre vijesti, HNK Daruvar dobio 107.300 kuna, kupit će novu opremu i educirati trenere...

"Nama su ta sredstva značajna jer 50 posto prihoda ostvarujemo iz Športske zajednice, a 50 posto iz projekata i donacija", rekao nam je predsjednik kluba Tihomir Horvat



HNK Daruvar nedavno je dobio dobre vijesti, Ministarstvo sporta i turizma dodijelilo im je, nakon što su se prijavili na natječaj, 107.300 kuna. Kada se uzme u obzir takozvana pandemijska godina u kojoj su svi sportovi bilježili minuse, ovaj iznos razveselio je cijeli klub. 

- Mi smo se prijavili na natječaj Ministarstva sporta i turizma za program poticanje razvoja lokalanog sporta. Naš projekt se zvao "Osvoji Zlatnu loptu doma" i jako smo sretni i zahvalni što smo dobili sredstva s kojima će klub lakše funkcionirati. Novac dobiven na natječaju utrošit ćemo za nabavu opreme, za troškove kampova i za edukacije trenera - rekao nam je predsjednik NK Daruvara Tihomir Horvat.  

Predsjednik kluba posebno je izdvojio Daruvarčanku Ankicu Ivesu kojoj je klub zahvalan što je napisala taj projekt kao što su joj zahvalni i za projekt za obnovu Stadiona Sokol koji je također prošao na ranijem natječaju i za čiju obnovu im je dodijeljeno 600.000 kuna. 

Tihomir Horvat, predsjednik HNK Daruvar/Foto: MojPortal.hr
Tihomir Horvat, predsjednik HNK Daruvar/Foto: MojPortal.hr

- Nama su ta sredstva značajna jer 50 posto prihoda ostvarujemo iz Športske zajednice, a 50 posto iz projekata i donacija. Nogometni klub Daruvar okuplja oko 150 igrača i osam trenera, a većina njih rade kao volonteri - rekao nam je Horvat. 

HNK Daruvar također je angažiran i oko još jednog važnog projekta - terena s umjetnom travom koji bi im bitno olakšao kako treniranje tako i igranje kada su vremenski uvjeti loši.

- Projekt postavljanja umjetne trave je naša velika želja o kojoj pričamo već 10 godina. Želimo napraviti igralište pokraj glavnog stadiona, a za tu lokaciju smo dobili dozvolu za građenje terena dimenzija 60x40 metara. Projekt je vrijedan 2,7 milijuna kuna, a financirat će ga dijelom Grad Daruvar, dijelom Županija i dijelom Hrvatski nogometni savez. Projekt postavljanja terena s umjetnom travom nam je jako bitan kako bismo mogli igrati i natjecati se i kada su vremenski uvjeti loši - rekao nam je Horvat.

Do listopada 2021. taj projekt bi mogao biti realiziran.