Fotografija: Bruno Marić četiri je puta izabran za najboljeg nogometnog suca Hrvatske/Foto: Nikola Vilic/CROPIX
Bruno Marić četiri je puta izabran za najboljeg nogometnog suca Hrvatske/Foto: Nikola Vilic/CROPIX

Daruvarčanin Bruno Marić novi je šef hrvatskih nogometnih sudaca

Članovi nove Komisije nogometnih sudaca su Bruno Marić, Damir Batinić, Ivica Modrić, Vlado Svilokos, Edi Šunjić, Ante Vučemilović Šimunović ml. i Šime Vukić



Najbolji hrvatski nogometni sudac, Daruvarčanin Bruno Marić, izabran je danas za novog šefa sudaca. 

Odlučeno je to na 24. sjednici Izvršnog odbora hrvatskog nogometnog saveza, a izabrana je i nova sudačka komisija, pišu Sportske novosti.

Usvojeni pravilnici

Članovi nove Komisije nogometnih sudaca su: Damir Batinić, Bruno Marić, Ivica Modrić, Vlado Svilokos, Edi Šunjić, Ante Vučemilović Šimunović ml. i Šime Vukić. Za predsjednika Komisije imenovan je Bruno Marić, a za dopredsjednika Damir Batinić, a odluka stupa na snagu 1. lipnja 2021.

Na sjednici su usvojeni Pravilnik o statusu trenera, Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o statusu igrača i registracijama, Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o licenciranju klubova, Pravilnik o izmjenama Pravilnika o radu Izvršnog odbora i njegovih tijela te Odluka o izmjenama i dopunama Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika.

Finale Kupa u Velikoj Gorici

Izvršni odbor donio je odluku kako će utakmica finala Hrvatskog nogometnog kupa biti odigrana na stadionu HNK Gorica u Velikoj Gorici. Podsjetimo, zahtjev za organizaciju utakmice podnio je i Hajduk.

Donesena je i odluka o donaciji Županijskom nogometnom savezu Sisačko-moslavačke županije za sanaciju štete prouzročene na nogometnoj infrastrukturi uslijed potresa, javljaju Sportske novosti.