Fotografija: Članovi BPK-a u Đakovu/ Foto: Bjelovarski plivački klub
Galerija
Članovi BPK-a u Đakovu/ Foto: Bjelovarski plivački klub

Bjelovarski plivači u Đakovu osvojili čak 11 medalja. "Jedini treniramo samo preko ljeta"

Naši plivači u Bjelovar su se vratili s dva zlata, četiri srebra i pet bronci. Taj uspjeh još je veći zbog činjenice da treniramo manje od dva mjeseca i to isprekidano zbog kiše, kaže Marko Mihalinec



Bjelovarski plivači ostvarili su sjajan uspjeh na svom prvom ovogodišnjem natjecanju. Naime, čak 33 člana Bjelovarskog plivačkog kluba u srijedu je nastupilo na mitingu u Đakovu, s kojeg su se vratili bogatiji za 11 odličja.

- Redovito nastupamo na ovom natjecanju, jer nam odgovara termin, odnosno činjenica da se miting održava preko ljeta. Svake godine ostvarujemo sve bolje rezultate, što nas posebno veseli. Ove godine naši plivači u Bjelovar su se vratili s dva zlata, četiri srebra i pet bronci. Taj uspjeh još je veći zbog činjenice da treniramo manje od dva mjeseca i to isprekidano zbog kiše, ponosno je naglasio predsjednik Bjelovarskog plivačkog kluba Marko Mihalinec.

Jedini bez zatvorenog bazena

Kako kaže, u Đakovu je nastupilo osam kluba, od kojih jedino članovi bjelovarskog kluba ne treniraju u zatvorenim bazenima.

- Đakovo također nema zatvoreni bazen, ali zimske treninge odrađuju u Slavonskom Brodu ili Osijeku. Na ovom mitingu nastupio je i klub iz Virovitice, koji preko zime trenira u Mađarskoj. To su sve relacije ispod 30 kilometara, koje savez dopušta, odnosno vodi ih se kao da treniraju tijekom cijele godine, pojasnio je Mihalinec.

Čak 11 medalja bjelovarski plivači osvojili su u Đakovu/ Foto: Bjelovarski plivački klub
Čak 11 medalja bjelovarski plivači osvojili su u Đakovu/ Foto: Bjelovarski plivački klub

Dodaje i to da ga posebno raduju rezultati najmlađih natjecatelja.

- Svakako treba istaknuti desetogodišnjeg Vitu Biškupa, ujedno i našeg najmlađeg natjecatelja, koji je osvojio zlato na 100 metara prsno i broncu na 50 metara u istoj disciplini. Zbilja se radi o nadarenom dječaku koji je od malih nogu na bazenu i ne propušta niti jedan trening, istaknuo je predsjednik Bjelovarskog plivačkog kluba.

Poziv za Mađarsku

Recimo i to da su za rad natjecateljskih skupina, uz brojne druge bjelovarske trenere, najviše zaslužni Ana Subotičanec i Matija Novoselec. Što se tiče idućih akcija, Bjelovarčani su dobili poziv za miting u Mađarskoj, koji okuplja 30-ak klubova.

- To veliko međunarodno natjecanje održava se u rujnu svake godine. Nastupili smo tamo 2019. godine, a lani smo također bili pozvali, ali nismo mogli ići zbog korone. Vjerujem da ćemo se ove godine uspjeti organizirati i otići u Mađarsku, zaključio je Marko Mihalinec.

Jedini natjecatelji u Đakovu koji ne treniraju u zatvorenom bazenu upravo su Bjelovarčani/ Foto: Bjelovarski plivački klub
Jedini natjecatelji u Đakovu koji ne treniraju u zatvorenom bazenu upravo su Bjelovarčani/ Foto: Bjelovarski plivački klub

Za kraj dodajmo i to da će tradicionalna klupska završna svečanost održati u petak 26. kolovoza, a posluži li vrijeme, bjelovarski plivači idućeg će ponedjeljka ugostiti mlade daruvarske kolege. Još jednom čestitamo Bjelovarskom plivačkom klubu na sjajnom nastupu u Đakovu.