Fotografija: U Đakovu je nastupilo čak 30 natjecatelja iz Bjelovara/ Foto: BPK
Galerija
U Đakovu je nastupilo čak 30 natjecatelja iz Bjelovara/ Foto: BPK

Bjelovarski plivači na prvom ovogodišnjem natjecanju osvojili čak deset medalja

"Na mitingu je osim našeg, sudjelovalo još pet klubova, tako je bilo i natjecatelja koji treniraju tijekom cijele godine, što naš uspjeh čini još većim", kazao je trener Matija Novoselec.




Bjelovarski plivači s prvog ovogodišnjeg natjecanja vratili su se s čak deset osvojenih medalja. Naime, ovog tjedna u Đakovu je održan miting "Đakovačko ljeto 2021.", na kojemu je boje Bjelovarskog plivačkog kluba branilo čak 30 natjecatelja. 

- Rezultati postignuti u Đakovu doista su odlični te smo više nego zadovoljni. Od 30 naših natjecatelja, njih čak osam prvi je put nastupalo na nekom natjecanju, što nam je jako bitno, jer su imali priliku osjetiti natjecateljski žar. Na mitingu je osim našeg, sudjelovalo još pet klubova i to Pošk Split, PK Kaštela, PK Virovitica, VPK Vinkovci i PK Đakovo, tako je bilo i natjecatelja koji treniraju tijekom cijele godine, što naš uspjeh čini još većim, kazao je jedan od trenera Bjelovarskog plivačkog kluba Matija Novoselec. 

Trema uspješno svladana

Osim u pojedinačnoj konkurenciji, Bjelovarčani su se natjecali i u tri štafetne utrke, tako da je ukupno ostvareno 55 startova. 

- Posebno je lijepo bilo promatrati naše članove koji su prvi put nastupali. Više nego uspješno savladali su tremu, a uz naboj koji natjecanje samo po sebi nosi, vjerujem da im je doživljaj bio i putovanje s ekipom, odnosno sa starijim plivačima, dodao je Novoselec.

<p>Bjelovarčani su u Đakovu osvojili čak 10 medalja/ Foto: BPK</p>

Bjelovarčani su u Đakovu osvojili čak 10 medalja/ Foto: BPK

Ako će epidemiološka situacija dozvoliti, bjelovarski plivači trebali bi nastupiti na još jednom natjecanju i to međunarodnog karaktera. 

- Upravo smo dobili poziv za natjecanje u Mađarskoj, koje bi se trebalo održati 4. rujna. Na njemu smo već sudjelovali u nekoliko navrata prijašnjih godina, tako da smo i ovaj poziv vrlo rado prihvatili. Točan broj članova koji će nastupiti u Mađarskoj još uvijek ne znamo, jer sve će ovisiti o situaciji s korona virusom, istaknuo je trener Novoselec.

Tradicionalna završna manifestacija

Također, krajem kolovoza organizirat će se i tradicionalna završna manifestacija, u kojoj će roditelji kroz pokaznu vježbu imati prilike vidjeti što su im djeca tijekom plivačke sezone naučila. Prema trenerovim riječima, ta izvedba bit će bez mjerenja vremena, ali će sve drugo biti organizirano kao da je riječ o službenom natjecanju. 

- Na početku te vježbe bit će ulazni defile u kojemu će se predstaviti svi naši članovi, koji će na kraju dobiti i pohvalnicu za cjelosezonski rad i treninge, odnosno uspješno završenu školu plivanja, ali i majice te još poneki prikladni poklončić, zaključio je trener Plivačkog kluba Bjelovar Matija Novoselec.

<p>Treneri Bjelovarskog plivačkog kluba/ Foto: BPK</p>

Treneri Bjelovarskog plivačkog kluba/ Foto: BPK

Spomenimo i to da će uz završenu vježbu i ove godine biti organizirana i tradicionalna vaterpolo utakmica, čime se ujedno i zatvara plivačka sezona, iako će Gradski bazeni Bjelovar ostati otvoreni još koji rujanski dan. 

Za kraj, donosimo vam popis svih članova Bjelovarskog plivačkog kluba koji su osvojili medalje na mitingu u Đakovu.

BPK osvajači medalja:

100 m leptir Ž 2005

1.Lana Stojanović 1:39:87

2008-2009

2.Tara Hunjadi 1:55:78

100 m leptir M 2006

1. Branimir Lukić 1:12:37

50 m leđno Ž 2007

2. Martina Šola 0:40:21

50 m leđno M 2006

1. Branimir Lukić 0:33:25

100 m prsno Ž 2007

3. Taša Počuča 1:44:62

100 m prsno M 2007-2008

2.Dominik Pavlek 1:50:09

200 m mješovito M 2006

3.Benjamin Kraljić 3:02:50

2007-2008

2. Matej Čavlović 3:46:02

3.Mislav Beljan 3:41:49