Fotografija: Mali olimpijac dobio novu financijsku podršku Ministarstva/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Mali olimpijac dobio novu financijsku podršku Ministarstva/ Foto: Deni Marčinković

Mali olimpijac organizira kampiranje za djecu u Gorskom kotaru. "Mjesta još uvijek ima"

Drugu godinu zaredom Ministarstvo turizma i sporta sufinancirat će naš projekt, za koji smo ove godine dobili 105 tisuća kuna, kaže Zoran PajićSportskoj akademiji Mali olimpijac drugu godinu zaredom Ministarstvo turizma i sporta sufinancirat će projekt "Dugo sportsko ljeto", moglo se čuti na današnjoj konferenciji za medije. Prema riječima Zorana Pajića, dopredsjednika ove udruge, Ministarstvo im je odobrilo 105 tisuća kuna.

- Na natječaju je bilo prijavljeno više od 1000 projekata, a dokumentacija koju je trebalo pripremiti bila je iznimno zahtjevna. Primarni cilj našeg projekta je okupljanje što većeg broja djece i njihovo uključivanje u sportske aktivnosti, a sve zbog dobrobiti njihovog zdravlja i razvoja psihofizičkih sposobnosti. Želja nam je u projekt uključiti oko 250 djece, a do sada nam se prijavilo više od njih 100, pojasnio je Pajić.

Kamp u Gorskom kotaru

Kako kaže, do sada su već odrađena tri tjedna kampa, a ostalo je još toliko, s tim da će se dvije ture odraditi u Gorskom kotaru.

- Bazirali smo se na djeci od 6 do 12 godina, ali imamo i nešto mlađih te stariji polaznika. Što se tiče kampa u Gorskom kotaru, on je namijenjen djeci od 7 do 11 godina. Prvi termin je od 16., a drugi od 28. kolovoza i svaki traje četiri dana. U sklopu kampa mališani će posjetiti NP Risnjak, izvor rijeke Kupe, Zeleni Vir i Vražji prolaz, spilju Lokvarsku i još brojne druge lokacije. Također, radit ćemo puno kreativnih i sportskih radionica. Nadalje, djeca će imati i mogućnost noćenja u šatorima, a radit ćemo i teme logorovanja i kampiranja, naglasio je Zoran Pajić dodavši da mjesta za ove kampove još uvijek ima.

Interes je dobar/ Foto: Deni Marčinković
Interes je dobar/ Foto: Deni Marčinković

Recimo i to da cijena kampa u Gorskom kotaru iznosi 700 kuna po djetetu, a ona uključuje prijevoz, smještaj s punim pansionom, izlete i naravno stručnu pratnju trenera.

Kroz Mali olimpijac prošlo je 1500 djece

Mimo ljetnih kampova ova uigrana ekipa kineziologa dugi niz godina organizira i akademiju koja se provodi kroz cijelu godinu, a s njihovim radom upoznati su gotovi svi bjelovarski roditelji.

- Do sada je kroz Mali olimpijac prošlo više od 1500 djece, a većina njih nastavilo se baviti sportom kroz bjelovarske klubove, na što smo izuzetno ponosni, jer je upravo to cilj naše udruge, zaključio je dopredsjednik Zoran Pajić.

"Dugo toplo ljeto"/ Foto: Deni Marčinković
"Dugo toplo ljeto"/ Foto: Deni Marčinković

Zahvaljujući programu Ministarstva turizma i sporta "Poticanje programa bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem", u sklopu kojeg su i odobrena spomenuta sredstva, sufinanciranje je ostavio i Konjički klub Vinia, ali i Grad Bjelovar, kojemu je odobreno 610 tisuća kuna.

Prema riječima bjelovarskog dogradonačelnika Igora Brajdića, taj novac namijenjen je za uređenje travnjaka na novom Gradskom stadionu, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Festival bazičnih sportova 

Na današnjoj konferenciji najavljeni još neki projekti, koje organizira više manje ista ekipa, ali kroz različite udruge i sportske klubove. Kako se moglo čuti, 3. rujna održat će se Bilogora trail, utrka po bilogorskim brežuljcima.

- Start utrke je kod Planinarskog doma Kamenitovac, a trčat će se na tri staze duge 5, 15 i 25 kilometara. Kao i svake godine, svi trkači dobit će majicu, medalju, a pripremit ćemo i ponudu jela i pića, kao i zabavni sadržaj, kazao je Nikola Kovaček.

Mališani uživaju u kampu/ Foto: Deni Marčinković
Mališani uživaju u kampu/ Foto: Deni Marčinković

Prijave za ovogodišnji Bilogora trail su u tijeku, a svi zainteresirani svoje mjesto mogu osigurati OVDJE. Svoj rad danas je ukratko predstavio je i Gimnastičarski klub Bjelovar.

- Trenutno imamo 130 djece, ali i 50-tak koji su na listi čekanja. Također, u suradnji s atletskim i plivačkim klubom, ali i Kineziološkim fakultetom za jesen pripremamo festival bazičnih sportova. Svoj dolazak na ovaj događaj najavili su i neki vrhunski sportaši, poput Marija Možnika, a pokušat ćemo dovesti i Tina Srbića, s kojim smo također u kontaktu, poručio je Tomislav Cug.

Još uvijek ništa od dvorane na Boriku

Mali olimpijac, gimnastičari, ali i drugi bjelovarski klubovi najviše problema imaju s nedostatkom prostora i termina. Prvenstveno se to odnosi na manjak dvorana u Bjelovaru. Podsjetimo, kao rješenje ovog problema spominjala se suradnja s Ministarstvom obrane, odnosno gradnja sportske dvorane na Boriku u sklopu tamošnje vojarne. Međutim, od toga projekta, barem još neko vrijeme, neće biti ništa.

Bjelovarski kineziolozi s dogradonačelnikom Brajdićem/ Foto: Deni Marčinković
Bjelovarski kineziolozi s dogradonačelnikom Brajdićem/ Foto: Deni Marčinković

- Mi smo za taj projekt bili spremni, baš kao i vojska. Projekt je bio napravljen na inicijativu Ministarstva obrane RH, međutim na njima je sada da kažu jesu li i dalje zainteresirani. Naime, zbog korone su taj projekt stopirali, a sredstva su preusmjerili u neke druge smjerove i na tome je stalo, zaključio je bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić.