Fotografija: Galerija Anton Cetin u Čazmi djeluje već 20 godina/ Foto: Grad Čazma
Galerija
Galerija Anton Cetin u Čazmi djeluje već 20 godina/ Foto: Grad Čazma

U ponedjeljak se u Čazmi otvara izložba u povodu 20. godina djelovanja Galerije Anton Cetin

Svečano otvorenje zakazano je za 18 sati, a posjetitelji će u izložbi moći uživati sve do 1. rujna 2022. godine. Ulazak u Muzej moguć je uz predočenje covid potvrde ili negativnog testaČAZMA - Galerija Anton Cetin u Čazmi, sa stalnom postavom slika, crteža i grafika utemeljena je 2001. godine i u početku je sadržavala 19 radova, a kasnije je nadopunjena. Sukladno tome, u ponedjeljak, 20. prosinca bit će otvorena izložba povodom 20. godina djelovanja galerije.

Platak izložbe/ Foto: Grad Čazma
Platak izložbe/ Foto: Grad Čazma

Svečano otvorenje zakazano je za 18 sati, a posjetitelji će u izložbi moći uživati sve do 1. rujna 2022. godine. Zbog epidemioloških mjera koje su na snazi, ulazak u Muzej moguć je uz predočenje covid potvrde ili negativnog testa.

Rodom iz Bojane

Podsjetimo, gradska galerija nosi ime akademskog slikara Antona Cetina, inače rođenog u Bojani, pokraj Čazme, koji već koji već nekoliko desetljeća živi i radi u Kanadi. Recimo i to da je Cetin je više navrata darovao Gradu Čazmi svoja djela, ali i slike različitih autora iz svoje privatne zbirke.

Inače, ovaj akademski slikar ove godine dao je svoj obol vremenu i trenutačnoj situaciji uzrokovanoj pandemijom, stvorivši seriju od 19 slika naziva Covid – 19, objedinjenih u likovnoj monografiji, o čemu više možete pročitati OVDJE