Fotografija: Redatelijca Jasna Nanut s glumicom Ivom Jerković na setu u Daruvarskim toplicama/Foto: Petnaesta umjetnost
Galerija
Redatelijca Jasna Nanut s glumicom Ivom Jerković na setu u Daruvarskim toplicama/Foto: Petnaesta umjetnost

U daruvarsko kino stiže "Sedmo nebo" i filmska ekipa koja ga je snimala i u Daruvarskim toplicama

Na svečanoj premijeri u petak gledatelji će moći porazgovarati s redateljicom i scenaristicom Jasnom Nanut, producentom Hrvojem Osvadićem i glumcimaDomaća komedija "Sedmo nebo" s prikazivanjem kreće u petak svečanom premijerom na kojoj će nazočiti ekipa filma, oduševljeno su nam javili iz daruvarskog Kina 30. svibnja. 

- Za sada imamo podatak da dolaze Jasna Nanut redateljica i scenaristica, Hrvoje Osvadić producent i scenarist te glumci Iva Jerković, Iva Mihalić i Mario Petreković. Također s ekipom filma dolazi ekipa iz HAVC-a koja će raditi filmić o gostovanju filma u Daruvaru (redatelj i snimatelj). Prije prikazivanja, film će najaviti i publiku pozdraviti redateljica Jasna Nanut, a po završetku filma publika će imati priliku razgovarati u kinu s ekipom filma i postavljati pitanja koja ih zanimaju - kažu u kinu. 

Film je na rasporedu u petak, 17. 11. u  19 sati (početak svečane premijere, film počinje u 20 sati), te u subotu i u nedjelju s početkom od 18 sati.

Zanimljiv zaplet

Komedija kakvu domaća kino publika nasušno treba, velikim dijelom snimana je upravo u Daruvaru, i to u Daruvarskim toplicama koje su jedan od partnera filma, a statisti su i glumci Amaterskog kazališta Daruvar. 

Jasni nanut ovo je dugometražni redateljski prvijenac/Foto: Petnaesta umjetnost
Jasni nanut ovo je dugometražni redateljski prvijenac/Foto: Petnaesta umjetnost
Na setu u Daruvarskim toplicama/Foto: Petnaesta umjetnost
Na setu u Daruvarskim toplicama/Foto: Petnaesta umjetnost

U središtu priče filma je Nino Radman (Krešimir Mikić), čovjek s previše žena i premalo vremena koji je hodajući recept za katastrofu. Pokušavajući priznati ženi (Iva Mihalić) da osim nje voli još jednu ženu, plesačicu Tamaru (Iva Jerković Oreški), Nino traži pomoć svog prijatelja čiji ga klasični muški recepti za rješavanje problema vode u još veći kaos. U strahu od žene i vlastite sjene, njegova paranoja sve više raste, a on se pretvara u tempiranu bombu. Hoće li trijumfirati ili krahirati, otkriva ova komedija neočekivanih obrata, u kojoj je samo jedna stvar veća od Ninovih problema – njegov tlak.

TRAILER ZA FILM POGLEDAJTE OVDJE:

- Ono što je nekad bila Almodovarova žena na rubu živčanog sloma, u Sedmom nebu je muškarac, jer žene su danas jače no ikad i od muškaraca, logično, očekuju da budu jednako snažni, no pokušavajući dosegnuti sedmo nebo, Nino se zaglavljuje između poriva i odgovornosti, nesposoban suočiti se ne samo sa ženom s kojom dijeli život, već i sa samim sobom. Taj vječan ‘ili-ili’ koji se nadvio nad njime poput tamnog oblaka i sada ga prati u stopu, pretvara njegov život u potpuni kaos, a sa svakim novim pokušajem da konačno gukne, Nino je sve uplašeniji i sve – smješniji -  o filmu kaže Jasna Nanut.

Nanut je autorica šest kratkih igranih filmova koji su prikazani na Zagreb, Pula i Sarajevo Film Festivalu, u Tallinnu, Motovunu, Plans d’Angersu, Poitiersu i mnogim drugima. Dvostruka je dobitnica Oktavijana, za svoj diplomski film “Igra malog tigra” i prvi profesionalni kratki film “Tanja”. “Sedmo nebo” je njen prvi dugometražni film.

Autorski tim

Glavne uloge u filmu igraju Krešimir Mikić, Iva Jerković Oreški i Iva Mihalić, dok u zapaženim sporednim ulogama nastupaju Nikša Butijer, Dejan Aćimović i Petar Ćiritović.

Foto: Press/Kadar iz filma 'Sedmo nebo'
Foto: Press/Kadar iz filma 'Sedmo nebo'
Krešimir Mikić glumi glavnu ulogu/Foto: Press
Krešimir Mikić glumi glavnu ulogu/Foto: Press
Krešimir Mikić tijekom snimanja noćne scene u termalnom bazenu Daruvarskih toplica/Foto: Petnaesta umjetnost
Krešimir Mikić tijekom snimanja noćne scene u termalnom bazenu Daruvarskih toplica/Foto: Petnaesta umjetnost

U nizu sporednih uloga pojavljuju se Urša Raukar, Mario Petreković, Iva Visković Križan, Adrian Pezdirc, Jerko Marčić, Klara Mucci, Karlo Mrkša, Priska Ugrina, Hrvoje Klobučar, Janko Rakoš, Nataša Kopeč, Robert Ugrina, Tit Medvešek, Toma Medvešek, Ivana Krizmanić, Lukrecija Tudor, Janko Popović Volarić, Lucija Barišić i mnogi drugi.

Ostatak filmske ekipe predvode direktor fotografije Tomislav Sutlar, montažer Tomislav Stojanović, scenograf Denis Rubinić, skladatelji Nenad Kovačić i Mak Murtić, dizajner zvuka Martin Semenčić, majstorica maske Ivana Pralija te modna dizajnerica Ivana Omazić koja je stilizirala glavne likove.

Film je premijerno prikazan na 70. Pulskom filmskom festivalu, a nastao je u produkciji Petnaeste umjetnosti te je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, piše HAVC.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!