Fotografija: Koncert je na rasporedu u ponedjeljak u 19 sati/ Foto: Vedran Mlinarić
Galerija
Koncert je na rasporedu u ponedjeljak u 19 sati/ Foto: Vedran Mlinarić

Poznati pianist Vladimir Mlinarić u ponedjeljak nastupa u Daruvaru: "Ulaz je besplatan"

Na repertoaru će se naći skladbe poznatih autora kao što su L. van Beethoven, A. Misson, T. Uhlik, D. Okmaca i M. Rautio.



Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar nastavlja s organizacijom sjajnih koncerata klasične glazbe. Po pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medije, u ponedjeljak, 6. studenog, Daruvarčanima će se predstaviti pianist Vladimir Mlinarić.

Riječ je o glazbeniku koji je još kao student dobio nekoliko nagrada na domaćin i međunarodnim natjecanjima. 

- Prvi solistički recital je imao u Puli 1981. Kao solist ili u raznim komornim ansamblima, svirao je u većini europskih sjedišta

(Pariz, München, Torino, Milano, Firenze, Beč, Edinburg, Bruxelles…), SAD-u (Washington, Cleveland, Mobile…), Kanadi, Kini, Chileu, Rusiji. Nastupao je na međunarodnim festivalima (Santander, Ljubljanski festival, Ohrid, Europamusicale), a surađivao je s poznatim umjetnicima (Barbara Bonney, Pierre Amoyal, Igor Garviš, Kurt Widmer, Nurit Pacht, Marcos i Bernarda Fink, Mirjam Kalin, Alessandro Svab, Jasminka Stančul). Nadalje, od osnivanja 1994. godine član je tria Luwigana (dobitnici Betettove i Žuančičeve nagrade), kažu organizatori koncerta te nastavljaju.

Plakat/ Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog
Plakat/ Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog

- Od 2002. profesor je klavira na Akademiji za glasbo u Ljubljani. Redovit je član ocjenjivačkih sudova na natjecanjima u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Italiji, Crnoj Gori i Rusiji, a pored toga održava klavirske seminare u Hrvatskoj, Sloveniji, Rusiji, Bosni i Hercegovini, Italiji i Crnoj Gori, dodali su.

Inače, na repertoaru daruvarskog koncerta naći će se L. van Beethoven, A. Misson, T. Uhlik, D. Okmaca i M. Rautio.

Koncert u daruvarskoj kinodvorani počinje u 19 sati, a ulaz je besplatan.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!