Fotografija: Franjo Matešin, autor trilogije Izgubljeni snovi/ Foto: Grad Čazma
Franjo Matešin, autor trilogije Izgubljeni snovi/ Foto: Grad Čazma

Promocija zadnjeg nastavka trilogije "Izgubljeni snovi" umjetnika Franje Matešina

Oduševio me veći broj posjetitelja i njihove pozitivne reakcije, što je za mene, moje malo selo Bojanu i Grad Čazmu veliko priznanje, rekao je Matešin



U sklopu zatvaranja izložbe slika bojanskog akademskog umjetnika Franje Matešina, u zagrebačkoj Galeriji AZ, koja je dio Hrvatske kulturne zaklade Hrvatsko slovo, održana je i promocija treće knjige ovog autora. 

Knjiga 5023 Izgubljeni snovi ujedno je i zadnji nastavak znanstveno fantastične trilogije "Izgubljeni snovi", na kojoj je Franjo Matešin radio punih 16 godina. Tom je prigodom postavljena izložba ilustracija, karata i postera vezanih za priču.

Podupire ga Grad Čazma

- U Zagrebu sam zadnji puta samostalno izlagao 1998. godine, a poslije na više skupnih izložbi. Ova izložba je trebala biti još prošle godine, ali zbog koronavirusa odgodili smo je za ovu godinu. Izložio sam 16 slika, u tri ciklusa; Priroda, Gradovi i Povratak u Raj. Sve su ulja na platnu. Veseli me što se Zagrepčanima, nakon višegodišnje stanke, opet predstavljam svojim radovima. Oduševio me veći broj posjetitelja i njihove pozitivne reakcije, što je za mene, moje malo selo Bojanu i Grad Čazmu veliko priznanje, rekao je Matešin.

Recimo i to da je promociji knjige prisustvovao je i gradonačelnik Grada Čazme, Dinko Pirak, a o umjetniku i njegovu radu govorio je Franjo Jagatić, a rad umjetnika Matešina redovito financijski podupire i Grad Čazma.