Fotografija: Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak u posjetu Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Čazme/Foto: Grad Čazma
Galerija
Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak u posjetu Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Čazme/Foto: Grad Čazma

Obnovljen prostor Javne vatrogasne postrojbe Grada Čazme

Namjera nam je obnoviti sve društvene i vatrogasne domove u našim naseljima, rekao nam je gradonačelnik Čazme Dinko PirakGradonačelnik Čazme, Dinko Pirak posjetio je u ponedjeljak obnovljeni prostor u kojemu je smještena Javna vatrogasna postrojba Grada Čazme, a dodatni povod posjetu bilo je i ponovno imenovanje zapovjednika Josipa Hegera te nabavka novog vozila za Javnu vatrogasnu postrojbu Čazma.

Inače, prostor Javne vatrogasne postrojbe je bivši prostor za tehnički pregled vozila kojeg je Grad Čazma osigurao i uredio, a uz to, kontinuirano rade na opremanju i razvoju vatrogastva. U vanjsku i unutarnju obnovu zgrade uloženo je oko 1,6 milijuna kuna.

Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme/Foto: MojPortal.hr
Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme/Foto: MojPortal.hr

- Grad Čazma ima dugu vatrogasnu povijest. Deset posto naših stanovnika članovi su dobrovoljnih vatrogasnih društava ili Javne postrojbe. Godišnje se za vatrogastvo na našem području iz državnog i gradskog proračuna izdvaja ukupno oko 4,5 milijuna kuna - rekao je gradonačelnik Čazme, Dinko Pirak.

Imenovanje zapovjednika

Prema njegovim riječima, vatrogasci su čuvari tradicije i pokretači aktivnosti u Čazmanskim naseljima. Uz redovno financiranje, Grad Čazma obnavlja i vatrogasne domove.

- Namjera nam je obnoviti sve društvene i vatrogasne domove u našim naseljima - dodao je Dinko Pirak i čestitao Josipu Hegeru na reizboru za zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Čazme.