Fotografija: Film "Toma"/ Foto: POU Daruvar
Film "Toma"/ Foto: POU Daruvar

Ne propustite biografsku dramu "Toma" u daruvarskom kinu

“TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši



Daruvarsko kino ovog tjedna donosi projekcije čak tri filma. Riječ je o animiranoj obiteljskoj avanturističkoj komediju "Encanto: Naš čarobni svijet", krimi drama/misteriju "Otet" i biografskoj glazbenoj drami "Toma".

Podsjetimo, i dalje je za osobe starije od 16 godina obavezna EU Covid potvrda za dolazak na kino projekcije. Isto vrijedi i za sve ostale usluge koje nudi Pučko otvoreno učilište Daruvar. Naravno, uz pridržavanje ostalih mjera, nošenje maski i dezinfekciju ruku.

"Encanto: Naš čarobni svijet"

Novi Disneyjev animirani film nagrađivanog i popularnog autora glazbe Lin-Manuela Mirande. Animirana priča o neobičnoj obitelji Madrigal, koja živi skrivena u magičnoj kući u planinama Kolumbije, u divnom i šarmantnom mjestu zvanom Encanto. Magija Encanta blagoslovila je svako dijete u obitelji jedinstvenim darom, od super snage do moći iscjeljenja, osim Mirabel.

Međutim, kada otkrije da je magija koja okružuje Encanto u opasnosti, Mirabel shvati da bi ona, jedina „normalna“ Madrigal, mogla biti posljednja nada svoje izuzetne obitelji. Iako se obitelj Madrigal možda razlikuje od vaše, s njima ćete se osjećati baš kao kod kuće.

Ovaj film možete pogledati u četvrtak i nedjelju, s početkom u 18 sati te u petak i subotu od 17 sati.

"Otet"

Nakon što je svoju karijeru godinama stavljao ispred svoje obitelji, Julien (James McAvoy) se našao u situaciji s neuspjelim brakom i otuđenim sinom. Tijekom putovanja prima poziv da je sedmogodišnji dječak nestao dok je bio u kampu. Kad vlasti ne pomognu dovoljno, Julien je prisiljen preuzeti stvar u svoje ruke.

Potaknut osjećajem krivnje zbog zanemarivanja obitelji, odlučan je učiniti sve što je potrebno da pronađe sina i otkrije misterij dječakovog nestanka. U duhu filma 96 sati, Otet je misteriozni triler koji će vas držati na rubu sjedala.

Film "Otet" na rasporedu je u četvrtak u 20 sati te u petak i subotu od 19 sati.

"Toma"

Film “Toma” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirirale prilikom skladanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos s velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Osim Tome, film prati i živote poznatih umjetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši.

https://www.youtube.com/watch?v=JZU7PIYCuMg

Film prati dvije linije radnje: 1991. odnos Tome i doktora koji započinje liječenje Tome i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenjevcima, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno utjecati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Ovaj film možete pogledati u petak i subotu od 21 sat te u nedjelju u 20 sati.