Fotografija: Foto: Goran Šebelic/CROPIX (ilustracija)
Foto: Goran Šebelic/CROPIX (ilustracija)

VIKEND REKORDER Grubišnopoljac sjeo za volan s 3,29 promila alkohola u krvi

Evidentirano je 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a najveća izmjerena koncentracija alkohola od čak 3,29 g/kg utvrđena kod 36-godišnjeg vozača osobnog automobila u Grubišnom PoljuPolicija je tijekom prošlog vikenda nastavila s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnu uporabu mobitela i prekršaje motociklista.

 U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Brojni prekršaji

- Od petka 21. do nedjelje 23. lipnja utvrdili smo ukupno 78 prometnih prekršaja. Evidentirano je 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola od čak 3,29 g/kg utvrđena kod 36-godišnjeg vozača osobnog automobila u Grubišnom Polju, 31 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Narti i ona je iznosila 91 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h, 6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te 26 ostalih prekršaja, kažu u policiji.

Apel vozačima

- Tijekom vikenda na području naše policijske uprave dogodilo se šest prometnih nesreća od kojih tri u kojima je petoro djece zadobilo teške tjelesne ozljede dok su tri prometne nesreće bile samo s materijalnim štetama od kojih po jedna na bjelovarskom, daruvarskom i garešničkom području, podsjećaju i pozivaju sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može dogoditi u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!