Fotografija: Foto: Željko Hajdinjak/Cropix
Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

REKORDERI Jedan kroz Doljane projurio s 112 km/h, drugi u Daruvaru napuhao 2,66 promila

62-godišnjak iz Daruvara, koji je napuhao 2,66 promila, je uhićen i priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru gdje ga je sudac kaznio s 5 dana zatvoraPolicajci PU bjelovarsko-bilogorske su i proteklog lipanjskog vikenda pojačano nadzirali vozače sankcionirali najteže prekršaje u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Policajci su u sklopu ovih pojačanih aktivnosti u petak proveli i preventivno-represivnu akciju u prometu na području cijele Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ciljana akcija

- Budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na sankcioniranje prekoračenja dozvoljene brzine kretanja tijekom poslijepodneva su utvrđena 104 takva prekršaja. 60 prekršaja je bilo 10-20 km/h iznad dozvoljene brzine kretanja u naselju, 33 prekršaja u rasponu od 20-30 km/h, 9 prekršaja u prekoračenju dopuštene brzine kretanja u rasponu od 30-50 km/h i jedan prekršaj iznad 50 km/h u naselju. Mjesto one najveće izmjerene brzine je bila u Doljanima i ona je iznosila 112 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 50 km/h - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj i napominju kako je brzina treći najčešći uzrok prometnih nesreća.

Od ostalih prekršaja izuzev akcije u petak utvrđena su još:

- 2 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2,66 g/kg izmjerena kod 62-godišnjeg vozača osobnog automobila u Daruvaru,

- 7 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja,

- 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

- 1 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te

- 30 ostalih prekršaja.

Završio u zatvoru

Rekorder po promilima, 62-godišnjak iz Daruvara koji je napuhao 2,66 promila, je uhićen i priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru gdje mu je sudac, nakon saslušanja, odredio zadržavanje u trajanju od 5 dana te je predan u Zatvor u Bjelovaru.

- U navedenom razdoblju, na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se pet prometnih nesreća od kojih su tri bile s materijalnom štetom dok su u dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama dvije osobe zadobile tjelesne ozljede, jedna se dogodila na bjelovarskom, a druga na čazmanskom području - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj i ponovo pozivaju sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!