Fotografija: Djelatnici JVP Bjelovar u akciji/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Djelatnici JVP Bjelovar u akciji/ Foto: Deni Marčinković

VIDEO Požar izbio na krovu u Bjelovaru: "Da nije bilo susjeda, izgorjeli bi i dijete i suprug"

Prije dva dana bila je Elektra i slagala je struju. Već tad su rekli da smo mogli izgorjeti, gotovo u suzama će Ivanka Hrlić.Kvar na električnim instalacija najvjerojatniji je uzrok požara koji je danas oko 11 sati izbio na krovištu zgrade u Ulici Grgura Ninskog u Bjelovaru.

Dvorišna strana zgrade u kojoj je izbio požar/ Foto: Deni Marčinković
Dvorišna strana zgrade u kojoj je izbio požar/ Foto: Deni Marčinković

- Od šogora kćer je ostala na čuvanju kod nas i mi smo spavali u trenutku požara. Supruga je bila u šetnji sa psom, prije nego je trebala ići na posao. Susjed je primijetio da nešto puca, mislio je da su petarde. Shvatio je o čemu se radi i zvao je vatrogasce. U tom trenutku i supruga se vratila te nas je probudila i izašli smo iz stana. Stan u kojem živimo smo adaptirali, tako da nisam čuo ništa, ljutito i još uvijek u strahu opisao je događaj Antun Hrlić.

Antun Hrlić/ Foto: Deni Marčinković
Antun Hrlić/ Foto: Deni Marčinković

Kako doznajemo riječ je o zgradi koja je u vlasništvu Grada Bjelovara. U njoj se nalazi devet stanova, od kojih su četiri otkupljena, a naseljena su svega dva.

Pogledajte video intervencije: 

Problem pronalaska smještaja

- Poslije rata otkupio sam stan koji sam kao branitelj dobio na privremeno korištenje. Otkup sam izvršio zajedno s bivšom suprugom. Kasnije smo imali sud oko stana i dobio sam rješenje da je taj stan prodan još prošle godine. Navodno ga je otkupilo netko poduzeće iz Zagreba. Ostale stanare koji su živjeli u zgradu su iselili, a za mene, kažu nema rješenja. Gradonačelnik je upoznat s problemom, ali kaže da ne zna kako riješiti problem jer nema praznih gradskih stanova, dodao je Hrlić.

Intervencija u Ulici Grgura Ninskog/ Foto: Deni Marčinković
Intervencija u Ulici Grgura Ninskog/ Foto: Deni Marčinković

Njegova supruga također je u šoku.

- Da nije bilo susjeda izgorjelo bi i dijete i suprug. Strašno. Naš stan je točno iznad mjesta gdje je izbio požar. Prije dva dana bila je Elektra i slagala je struju i već tad su rekli da smo mogli izgorjeti, gotovo u suzama će Ivanka Hrlić.

Ivanka Hrlić/ Foto: Deni Marčinković
Ivanka Hrlić/ Foto: Deni Marčinković

Zašto su djelatnici Elektre izašli na teren u ovoj ulici objasnila je susjeda Maja Žgela.

Problem s instalacijama

- U četvrtak smo mi i susjedi ostali bez struje te sam zvala Elektru. Dečku su navečer došli i nešto popravljali. Rekli su nam tad da je problem privremeno riješen. Bojim se jer živimo u kući pokraj ove u kojoj je izbio požar, a naš dovod struje ide baš preko te zgrade, bojažljivo priča Maja Žgela.

Maja Žgela/ Foto:
Maja Žgela/ Foto:

S problemima stanara zgrade u kojoj je izbor požar u Gradu Bjelovaru su itekako upoznati, potvrdio je resorni gradski pročelnik Davor Sušak.

- Pet od devet stanova je u našem vlasništvu. Za njih uredno plaćamo pričuvu upravitelju, koji je zadužen za održavanje. Zgrada je evidentnu u lošem stanju, a većinu stara već smo iselili. Isto planiramo učiniti i s ostalima, ali trenutno nemamo slobodnih stanova. Nadalje, tih pet jedinica, odnosno stanova u planu su prodaje, a najveći nam je problem što zgrada nije u našem stopostotnom vlasništvu i ne možemo ići u proces rušenja, poručio je Sušak.

Recio i to da su na teren bjelovarski vatrogasci izašli iznimno brzo, a tijekom intervencije stigli su i djelatnici Elektre i policije. Zanimljivo, dojava o požaru dogodila se za vrijeme redovnog obilaska čelnika Grada i Županije Javnoj vatrogasnoj postaji Grada Bjelovara, odnosno u trenutku dok ću se davale izjave za medije.

Ekspresna reakcija bjelovarskih vatrogasaca

Treba istaknuti da je od sirene za uzbunu do izlaska bjelovarskih vatrogasaca iz garaža prošlo možda tek nešto više od jedne minute, što je doista za svaku pohvalu. Ako ništa drugo, Bjelovarčani mogu biti sigurni da vatrogasci odlično uvježbani i doista u rekordnom roku izlaze na intervenciju, a pored toga posjeduju i svu potrebnu opremu.

Djelatnici JVP Bjelovar na teren su izašli s tri vozila/ Foto: Deni Marčinković
Djelatnici JVP Bjelovar na teren su izašli s tri vozila/ Foto: Deni Marčinković

Zašto su na teren izašli s čak tri vozila objasnio je zapovjednik JVP-a Grada Bjelovara Davor Đalog.

- Zbog prirode intervencije morali smo izašli smo s tri vozila, odnosno takav izbor vozila jednostavno mora biti, zaključio je Đalog. 

Djelatnici Elektre i prije dva dana intervenirali su u ovoj ulici/ Foto: Deni Marčinković
Djelatnici Elektre i prije dva dana intervenirali su u ovoj ulici/ Foto: Deni Marčinković