Fotografija: Policija je utvrdila da je vozač autobusa vozio neprilagođenom brzinom na cesti koja je bila mokra i skliska/Foto: Damir Krajač/CROPIX (ilustracija)
Policija je utvrdila da je vozač autobusa vozio neprilagođenom brzinom na cesti koja je bila mokra i skliska/Foto: Damir Krajač/CROPIX (ilustracija)

Podignuta optužnica protiv vozača autobusa koji je nasmrt pregazio pješaka (84) u Daruvaru

Vozač autobusa vozio je neprilagođenom brzinom po kolniku koji je bio sklizak i mastan od soli, a ni uređaji za kočenje nisu bili ispravniŽupanijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podignulo je optužnicu protiv 45-godišnjeg vozača autobusa  koji je 17. siječnja 2020. godine u Ulici Josipa Jelačića u Daruvaru udario 84-godišnjeg pješaka koji je podlegao ozljedama u vozilu Hitne pomoći.

Istragom je utvrđeno kako je vozač autobusa, koji je vozio brzinom od 63 kilometra na sat, na obilježenom pješačkom prijelazu udario u 84-godišnjeg pješaka kojeg je u tom trenutku prelazio cestu.

Nije se uspio zaustaviti

Vozač autobusa nije se uspio na vrijeme zaustaviti pa je prednjim lijevim krajem autobusa udario starca koji je zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo u vozilu Hitne medicinske pomoći.

Policija je nakon nesreća utvrdila kako je vozač autobusa vozio neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju kolnika koji je bio sklizak i mastan od soli. Osim toga, uređaji za kočenje nisu bili ispravni, što je utvrđeno izvanrednim tehničkim pregledom.