Fotografija: Cisterna se prevrnula na izlazu iz Grubišnog polja u smjeru Grđevca/Foto: Facebook
Cisterna se prevrnula na izlazu iz Grubišnog polja u smjeru Grđevca/Foto: Facebook

Prevrnula se cisterna kod Grubišnog, 11.000 litara mlijeka završilo na cesti

Nakon što je vozač kotačima zahvatio zemljanu bankinu, cisterna se prevrnula na desnu bočnu stranuU prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak oko 19.40 sati na izlazu iz Grubišnog Polja, samo pukom srećom, nema žrtava, no pričinjena je znatna materijalna šteta.

Vozač u dobi od 49 godina upravljao je cisternom u kojoj se nalazilo 22. 000 litara mlijeka kroz Grubišno Polje. Nakon što je izašao iz Grubišnog Polja, 50 metara od znaka koji označava završetak mjesta, prilikom izlaska iz desnog blagog zavoja nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već je desnim kotačima zahvatio desni rub kolnika, odnosno zemljanu bankinu.

Cesta zatvorena za promet

Izgubio je nadzor nad cisternom, došlo je do zanošenja vozila na cesti koje se prevrnulo na desnu bočnu stranu. Teretno vozilo je tako klizalo po cesti, a priključno vozilo po zelenoj površini, gdje su se nakon 40 metara zaustavili. Izlilo se oko 11.000 litara mlijeka.

Zbog očevida, sanacije kolnika i vozila u vremenu od 19.57 do 1 sat iza ponoći ta dionica županijske ceste bila je zatvorena za sva vozila, a promet se odvijao obilaznim prometnicama.

49-godišnji vozač naknadno je zatražio liječničku pomoć pa je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu Bjelovar. Protiv vozača će policija podnijeti obavezni prekršajni nalog.