Fotografija: Foto: Tomislav Kristo/CROPIX (ilustracija)
Foto: Tomislav Kristo/CROPIX (ilustracija)

ČITAV ARSENAL Čišćenjem kuće pokojnika kod Bjelovara nađeno oružje, bombe, streljivo...

Policija je pohvalila što je građanin prepoznao važnost akcije "Manje oružja, manje tragedija" te im je predao sve oružjeJedna osoba iz okolice Bjelovara je čisteći kuću iza pokojnog člana obitelji pronašla oružje i streljivo, a što je najvažnije prepoznala je značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i donijela dobru odluku o dragovoljnoj predaji, javila je u ponedjeljak bjelovarska policija. 

Kako navode, građanin je nazvao policiju i rekao što je našao, a na teren je izašao policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu. Arsenal kojeg je pokojnik čuvao u svom domu bio je popriličan. 

Policija je tako iz kuće odnijela dvije ručne bombe, jednu automatsku pušku, jednu pušku pumpericu, jedan pištolj i razne dijelove oružja te 425 komada streljiva. Sve je pohranjeno u skladište ubojite opreme do uništenja, izvijestili su. 

Apel iz policije

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska ovim putem zahvaljuje savjesnim građanima koji su dosada podržali kampanju "Manje oružja, manje tragedija"  i dragovoljno predali značajne količine oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.

- Naglašavamo da svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva, mogu dragovoljno predati policiji i pritom neće snositi nikakve sankcije, odnosno protiv njih se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupci. Pozivamo i dalje sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da svoju namjeru za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te pričekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će doći na dogovoreno mjesto te preuzeti i uništiti opasna sredstva na siguran način - rekli su u policiji. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!