Fotografija: Foto: Jure Mišković/CROPIX (ilustracija)
Foto: Jure Mišković/CROPIX (ilustracija)

Čistila kokošinjac kod Čazme pa pronašla ručnu bombu i 17 metaka

"Sve pohvale na dobroj odluci, a svi koji još uvijek posjeduju, čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo minskoeksplozivna sredstva neka nam se jave", ističu u policijiJedna je osoba policiji dobrovoljno predala ručnu bombu i 17 komada streljiva koje je pronašla čisteći kokošinjac na području Čazme, izvijestila je PU bjelovarsko-bilogorska. 

- Sve pohvale na dobroj odluci, a svi koji još uvijek posjeduju, čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo i minskoeksplozivna sredstva neka se pridruže brojnim sugrađanima koji su prepoznali značaj naše kampanje "Manje oružja, manje tragedija".

Sigurniji život

Podsjetimo, policijska uprava bjelovarsko-bilogorska ovim putem zahvaljuje savjesnim građanima na dragovoljnim predajama i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja, streljiva ili eksplozivnih sredstava bez ikakvih sankcija.

Naglašavaju da svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva, mogu predati policiji i pritom neće snositi nikakve sankcije, odnosno protiv njih se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupci.

Bez sankcija

- Pozivamo i dalje sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da svoju namjeru za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te pričekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će doći na dogovoreno mjesto te preuzeti i uništiti opasna sredstva na siguran način - kažu u policiji.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!