Fotografija: Foto: PU koprivničko-križevačka i Admir Buljubasic/CROPIX (ilustracije)
Foto: PU koprivničko-križevačka i Admir Buljubasic/CROPIX (ilustracije)

Daruvarčanka policiji predala dvije bombe, u G. Polju muškarca prijavili zbog arsenala oružja

"34-godišnjaku iz G. Polja policajci su pretresli obiteljsku kuću, a tamo su pronašli mali arsenal. Zaplijenili su mu pušku "papovku", pušku M56, pištolj te 1748 komada raznog streljiva", kažu iz policijeDva odvojena slučaja posjedovanja oružja završila su sasvim drugačijim ishodom. Naime, odgovorna 60-godišnjakinja iz Daruvara policiji je u srijedu predala dvije ručne bombe M75. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu preuzeo ih je i pohranio u skladište ubojite opreme do uništenja. Gospođa je, naravno, prošla bez ikakvih sankcija jer je oružje predala dobrovoljno.

Jednako bi završilo i da je to, a nije, učinio 34-godišnjak iz Grubišnog Polja. Temeljem sudskog naloga policajci su pretresli obiteljsku kuću kojom se koristi, a tamo su pronašli mali arrsenal. Zaplijenili su mu jednu pušku "papovku", jednu pušku M56, pištolj te 1748 komada raznog streljiva, javljaju iz bjelovarsko-bilogorske policije.

Ilegalno posjedovanje

Kako je sve to oružje posjedovao ilegalno, bit će kazneno prijavljen za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Bude li proglašen krivim, prijeti mu kazna zatvora od šet mjeseci do čak pet godina!

Zato policija već godinama ponavlja kako je najbolje, u sklopu njihove akcije "Manje oružja - manje tragedija" oružje dobrovoljno predati. Preuzimanje oružja, bez ikakvih pitanja i vrlo diskretno, obavlja policijski stručnjak te nema apsolutno nikakvih sankcija za one koji to učine.

Više informacija o provedbi akcije „Manje oružja-manje tragedija“  građani mogu dobiti pozivom na besplatni broj telefona 0800 88 92.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!