Fotografija: Čovjeku je jučer policija upala na vrata/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Čovjeku je jučer policija upala na vrata/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

NEDJELJNA RACIJA Bjelovarčanin skrivao zavidan arsenal oružja. I neprijavljenog stanara sa streljivom

"33-godišnjak je ilegalno posjedovao automatske puške M70 i MP40, zračnu pušku revolver s pet komada pripadajućeg streljiva i 128 komada streljiva raznog kalibra", kažu u policijiPolicijski službenici Policijske postaje Bjelovar, temeljem naloga suda jučer su obavili pretragu kuće u okolici Bjelovara, osobnog automobila i traktora kojima se koristi 33-godišnjak.

Kako kažu, prilikom pretrage je pronađeno i od 33-godišnjaka privremeno oduzeto oružje i streljivo koje je 33-godišnjak ilegalno posjedovao.

Ilegalno posjedovao oružje

- Pronađena je automatska puška M70 s tri pripadajuća spremnika, automatska puška MP40 s dva pripadajuća spremnika, zračna puška, revolver s pet komada pripadajućeg streljiva i 128 komada streljiva raznog kalibra.

U pretrazi je od 33- godišnjaka oduzeto i oružje i streljivo koje je posjedovao uz dozvolu za držanje oružja, ali na nepropisan način: Dvije puške s užlijebljenim cijevima, poluautomatska puška, puška s glatkim cijevima i 252 komada streljiva raznog kalibra, kažu u policiji.

Dodaju kako protiv 33-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavka 3. Kaznenog zakona.

Neprijavljen stanar

- Za oružje koje je 33-godišnjak držao uz dozvolu, ali u suprotnosti sa zakonskim odredbama protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenja prekršaja iz članka 33. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Prilikom pretrage je i od 29-godišnjaka koji neprijavljeno boravi na istoj adresi oduzeto 296 komada streljiva kategorije „A“ koje je građanima zabranjeno posjedovati. Protiv 29-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavka 1. Kaznenog zakona, pojašnjavaju iz policije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!