Fotografija: Ručne bombe (Ilustracija)/ Foto: MUP
Ručne bombe (Ilustracija)/ Foto: MUP

U Grubišnom Polju unuk u voćnjaku našao protuavionski metak, u Bjelovaru pronađene bombe

Ručne bombe M-75 preuzeo je službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Zagreb te će biti pohranjene do uništavanjaPolicija je ovog vikenda imala pune ruke posla s pronađenim ubojitim napravama.

Tako su u subotu izašli na teren u okolici Bjelovara kamo ih je pozvao muškarac. Rekao je da je prilikom rušenja kuće pronašao dvije bombe. Na mjesto pronalaska je izašao policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Zagreb i preuzeo dvije ručne bombe M-75 koje će do uništenja biti pohranjene u skladište ubojite opreme - javili su iz bjelovarsko-bilogorske policije.

U skladištu

Istog dana 66-godišnjak, iz okolice Grubišnoga Polja, je prijavio da je njegov unuk u voćnjaku pronašao protuavionski metak koji su preuzeli policijski službenici policijske postaje Grubišno Polje i pohranili ga također u skladište ubojite opreme do uništenja.

Policija kontinuirano provodi i akciju "Manje oružja, manje tragedija", pa je samo tijekom petka bjelovarskim policajcima predano 39 metaka raznih kalibara i ejdan signalni pištolj. Cilj je ove akcije uvjeriti građane da predaju oružje, a svi koji dragovoljno predaju oružje to mogu učiniti anonimno te diskretno i bez ikakvih sankcija bez obzira posjeduju li oružje ilegalno ili kako god da su do njega došli.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!