Fotografija: Pogled niz ulicu Stjepana Radića/Foto: Nikica Puhalo
Pogled niz ulicu Stjepana Radića/Foto: Nikica Puhalo

Vrhunac je polarnog vala, ali još nije kraj. No, za nekoliko dana nam stiže sunce i toplije vrijeme

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima još dosta oblaka, ali bez oborina. Možda samo koja pahulja zaleprša na sjeveru Hrvatske

Hladan zrak stigao je iz Rusije sa sjeveroistoka kontinenta, te smo na vrhuncu ovog hladnog vala koji će potrajati do utorka. No, danas će biti i više oblaka uz formiranje nove genovske ciklone. No, ovoga će se puta ona držati zapadne obale Italije na svom putu ka istočnom Sredozemlju, donoseći nama tako tek manje količine oborine, javljaju prognostičari RTL-a.

U nedjelju se može očekvati još malo snijega u gorju i na istoku zemlje, lokalno i novi tanji snježni pokrivač od centimetar dva, dok pahulje mogu lepršati i na krajnjem sjeveru zemlje. 

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima još dosta oblaka, ali bez oborina. Možda samo koja pahulja zaleprša na sjeveru Hrvatske. Vjetar će biti slab, a temperatura će vrlo rijetko ići iznad nule.

Na istoku zemlje postupan prestanak slabog snijega, kojeg još samo povremeno može biti u Podunavlju ili oko slavonskog gorja. Na zapadu će biti i nešto sunca, no ostaje hladno, čak, uz slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, za nijansu hladnije nego jučer.

U novom tjednu očekuje nas više sunca, ali u početku s još uvijek izraženom jutarnjom hladnoćom, osobito gdje bude noćne vedrine. U ponedjeljak ujutro Zatopljenje kreće od utorka poslijepodne s jugom i jugozapadnjakom. Bit će dnevne temperature ubrzo u dvoznamenkastom plusu, a kiša je izgledna tek u petak.