Fotografija: Sestre Matea i Martina Klobučar/Foto: Sestre Klobučar
Galerija
Sestre Matea i Martina Klobučar/Foto: Sestre Klobučar

Povrtni quiche s tijestom od integralnog pirovog brašna zavoljet će i oni koji ne vole povrće

Iako je Matei i Martini Klobučar najdraža kombinacija tikvica i mrkve, znale su eksperimentirati i s porilukom, keljom i špinatom, i svaki put im je quiche ispao genijalno



Sestre Martina i Matea Klobučar iz Daruvara od malih nogu uživaju u otkrivanju novih recepata i modificiranju klasičnih. Predstavili smo ih u velikoj priči o njihovom kulinarskom razvoju, a za čitatelje našeg portala svakog će vikenda otkrivati svoje specifične recepte koje lako možete pripremiti u svojoj kuhinji i kulinarskom inovacijom razveseliti svoje ukućane. Za ovaj vikend su vam pripremile nešto stvarno prefino - Povrtni quiche s tijestom od integralnog pirovog brašna. 

Dame i gospodo, uživajte uz kulinarske tajne Martinine i Mateine kuhinje! 

Kreativne i zanimljive sestre Martina i Matea Klobučar/Foto: Privatni album
Kreativne i zanimljive sestre Martina i Matea Klobučar/Foto: Privatni album

Ako vam nedostaje ideja za bezmesni ručak, a u frižideru imate viška povrća, ovome quicheu morate dati šansu. Iako je nama najdraža kombinacija tikvica i mrkve, znale smo eksperimentirati i s porilukom, keljom i špinatom, i svaki put je ispao genijalno! A ono što je najvažnije, prolazi i kod onih koji nisu baš neki ljubitelji povrća. 

Sestre Klobučar najčešće koriste tikvice i mrkvu iako sjajno paše i ostalo povrće/Foto: Martina Klobučar
Sestre Klobučar najčešće koriste tikvice i mrkvu iako sjajno paše i ostalo povrće/Foto: Martina Klobučar

Tijesto je uvijek isto:

▪️300 g integralnog pirovog brašna

▪️6 g soli

▪️120 g hladnog maslaca

▪️hladna voda (dodaj postupno, ali ne više od 1 dl)

Suhe sastojke i maslac izmrvite prstima/Foto: Martina Klobučar
Suhe sastojke i maslac izmrvite prstima/Foto: Martina Klobučar

Pomiješajte suhe sastojke te dodajte na listiće narezan maslac. Izmrvite prstima, a po potrebi dodajte vode. Kad se tijesto formira, izvaljajte ga u obliku kalupa, prebacite ga u kalup te izbodite vilicom da se ne napuhne. Zapecite 10-15 minuta na 180°

Za to vrijeme napravite nadjev:

▪️povrće po želji – kod nas najčešće 2 tikvice, naribane i ocijeđene; inače kelj, poriluk, brokulu opkuhamo i nasjeckamo na sitno

▪️2 naribane mrkve (njih uvijek stavljamo, bez obzira na to koje je povrće baza)

Mrkvu i tikvice morate naribati i dobro ocijediti/Foto: Martina Klobučar
Mrkvu i tikvice morate naribati i dobro ocijediti/Foto: Martina Klobučar

▪️250 g posnog sira

▪️3 jaja

▪️1/2 praška za pecivo

▪️sol, papar i začini po želji

Tijesto se prvo zapeče nekih 10-15 minuta/Foto: Martina Klobučar
Tijesto se prvo zapeče nekih 10-15 minuta/Foto: Martina Klobučar

Za nadjev pomiješajte sve sastojke, a smjesu prelijte preko zapečenog tijesta. Povećajte temperaturu na 200° i pecite još 30-40 minuta.

I evo ga!/Foto: Martina Klobučar
I evo ga!/Foto: Martina Klobučar

Sve dosadašnje recepte sestara Klobučar možete pogledati na njihovom Instagram profilu @kao kuham