Fotografija: Kvaliteta zraka u Bjelovaru za sada je dobra, kaže Trupac/ Foto: Deni Marčinković/Ivan Galir
Galerija
Kvaliteta zraka u Bjelovaru za sada je dobra, kaže Trupac/ Foto: Deni Marčinković/Ivan Galir

Vedran Trupac: "Mjerenja su pokazala da je kvaliteta zraka u Bjelovaru dobra"

"Iduće godine planiramo uređenje cestovnog prometa, čime ćemo dobiti oko 250 novih parkirnih mjesta pod naplatom, a proširit ćemo i zone naplata", poručio je BrajdićKoje sve novine Bjelovarčane očekuju u prometu od iduće godine, kao i koji su to planirani radovi, bilo je pitanje Gordane Terek kojim je otvoren Aktualni sat današnje sjednice bjelovarskog Gradskog vijeća. 

-  Odluku o prometu nismo mijenjali od 1999. godine, a do tada se promet najmanje udvostručio. Po tom pitanju već smo razgovarali sa žurnim službama, a isto ćemo učiniti i s građanima, jer planiramo uređenje cestovnog prometa. Time ćemo dobit oko 250 novih parkirnih mjesta pod naplatom, a proširit ćemo i zone naplata, pored ostalog kazao je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić dodavši da će ulice A.K. Mišića i A. Trumbića potencijalno dobiti novi izgled, odnosno postat će jednosmjerne, a sve to planira se napraviti na proljeće. 

Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković
Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković

Što se radova tiče, Brajdić je poručio da je u planu obnova šest povijesnih zgrada, gradnja vrtića u Ulici Viktora Bubnja, nova škola na sjeveru grada, uređenje Vinkovićevog naselja, uređenje parkova, uređenje poslovne zone Korenovo, ali i mnogu drugi projekti.

Mjerenje kvalitete zraka

Jesu li provedena mjerenja kvalitete zraka u Bjelovara te kakvi su rezultati, zanimalo je Dražena Medveda.

- Kao što smo i obećali napravili smo mjerenje i to od 6. do 20. studenog. Mjerenje je obavio Nastavni zavod Primorsko-goranske županije koji certificirane uređaje koji su bili postavljeni u vrtiću u Radničkom naselju, a drugi u DV Ciciban u Podravskoj ulici. Također, nećemo stati na ovome, već ćemo mjeriti svako godišnje doba, odgovorio je Brajdić.

Prema riječima ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo BBŽ Vedrana Trupca, kvaliteta zraka u Bjelovaru je dobra.

- Rezultati mjerenja koncentracije čestica su takvi da nisu zabilježena prekoračenja dnevne granične vrijednosti. Tako da je za sada kvaliteta zraka u Bjelovaru dobra, no za konačno ocjenu potrebno je izvršiti još tri mjerenja, pojasnio je Trupac.

Vedran Trupac/ Foto: Deni Marčinković
Vedran Trupac/ Foto: Deni Marčinković

Po čemu Bjelovar ima drugačiji pristup poljoprivredi od ostalih gradova te kako je gradska vlast zadovoljna ovogodišnjim adventom, bilo je pitanje Zdenke Henc.

Moto budnica prijavljena za zaštitno nematerijalno dobro

- Imamo drugačiji pristup time što smo udružili male poljoprivrednike te ih učinili konkurentnijim. Danas se u 22 škole na području BBŽ nalazi hrana tih udruženih poljoprivrednika. Mjesečno se isporuči dvije tone voća i povrća zahvaljujući toj suradnji, kazao je Brajdić. Što se adventa tiče, mislim da smo ponudili dobar sadržaj, a planiramo ga prijaviti na jedno natjecanje za najljepši advent, naglasio je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika.

Zlatka Pemper pitala je što je s najavom prijave Moto budnice za zaštitu kao nematerijalno kulturno dobro te što je s restauracijom skulpture kipara Vojina Bakića.

- Moto budnicu smo danas prijavili i nadam se se pozitivnim rezultatima do 1. svibnja, a što se skulpture tiče, stupili smo u kontakt s unukama našeg kipara te smo prijavili restauraciju i nadamo se da će nam taj projekt biti odobren, poručio je Brajdić.

I dalje bez koncesionara za zelene površine

Jedino pitanje iz oporbenih redova postavio je Damir Bajs, kojeg je zanimalo je li državna komisija izdala kako rješenje glede natječaja za održavanje zelenih javim površina.

- Mi smo napravili sve na vrijeme što se tiče tog natječaja, a vjerujem da će do proljeća biti donesena odluka, kazao je zamjenik gradonačelnika.

Bjelovarski gradski vijećnici usvojili su sve odluke današnje sjednice/ Foto: Deni Marčinković
Bjelovarski gradski vijećnici usvojili su sve odluke današnje sjednice/ Foto: Deni Marčinković

Inače, u "redovnom" dijelu sjednice vijećnici su podržali Strategiju razvoja Većeg urbanog područja Bjelovar za financijsko razdoblje 2021.-2027., davanje na uporabu javne zgrade “Dom kulture” Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovara, a zeleno svijetlo dobila je Odluka o izmjenama koeficijentima za obračun plaće dijela službenika i namještenika u bjelovarskoj Gradskoj upravi.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!