Fotografija: Iz Stožera i dalje pozivaju na oprez. Cjepljenje je moguće bez najave i u autobusu Cjepko/Foto: Martina Čapo
Iz Stožera i dalje pozivaju na oprez. Cjepljenje je moguće bez najave i u autobusu Cjepko/Foto: Martina Čapo

U BBŽ tri novozaražene osobe koronavirusom. Proteklih dana građani zarazu donose s mora

U Općoj bolnici Bjelovar nema na liječenju osoba zaraženih koronavirusom, a u samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 90 osoba
U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a novozaražene osobe s područja su općine Nova Rača.

U Općoj bolnici Bjelovar nema na liječenju osoba zaraženih koronavirusom. Na opservaciji je osam pacijenata. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 90 osoba.

"Cjepko" u Severinu i Novoj Rači

Iz Stožera pozivaju sve sugrađane da budu odgovorni i pridržavaju se svih propisanih nužnih epidemioloških mjera te da se cijepe protiv COVID-a 19.

Građani se mogu cijepiti bez najave i naručivanja u Zavodu za javno zdravstvo u Bjelovaru i to ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 12 sati,  a petkom je omogućeno cijepljenje i od 15 do 19 sati.

I ovoga tjedna građanima je omogućeno cijepljenje u autobusu „Cjepku“ koji sutra dolazi na područje općina Severin i Nova Rača.

Severin       Ispred Općine        09:00 – 10:00

Orovac        Društveni dom       10:30  - 11:30

Bulinac        Društveni dom       12:00  - 13:00

Tociljevac    Društveni dom        13:30 – 14:30

Međurača    Društveni dom        15:00 – 16:00

Inače, u telefonskom razgovoru glavna županijska epidemiologinja Vesna Grgić potvrdila nam je kako su gotovo sve novozaražene osobe kojima je koronavirus potvrđen proteklih dana - zarazu donijeli s ljetovanja na moru. 

Isto tako, izrazila je zabrinutost i nelagodu zbog stanja koje bi nas moglo zateći već u rujnu, početkom nove pedagoške i školske godine. Kako kaže, strahuje od četvrtog vala koronavirusa, a kako bi se to izbjeglo, moli građane da se odazovu cijepljenju i na taj način zaustave širenje zaraze.