Fotografija: Očekuje se dolazak 7000 mladih iz cijele Hrvatske i inozemstva/ Foto: Ranko Šuvar/CROPIX
 
Galerija
Očekuje se dolazak 7000 mladih iz cijele Hrvatske i inozemstva/ Foto: Ranko Šuvar/CROPIX  

Sve je spremno za Susret hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru: "Dolazi 7000 mladih"

Moramo pojačati molitvu da ne bude kiše, koja se nekako pojavila u programu. Vjerujem da će mladi svojom vedrinom i optimizmom razbiti oblake, šaljiv je preč. Zoran GrgićPod geslom "Gore srca" Bjelovar će u subotu biti domaćin 11. Susreta hrvatske katoličke mladeži. Prema riječima preč. Zorana Grgića, povjerenika za Pastoral mladih, očekuje se dolazak 7000 mladih iz cijele Hrvatske i inozemstva.

- Sve pripreme su gotove. Lunch paketi su pripremljeni, organizacijski je sve stavljeno na mjesto, a danas se postavlja i bina na Gradskom stadionu. Mladi će po dolasku najprije biti smješteni po župama naše Biskupije, gdje će u 10 sati početi program, odnosno molitveno zajedništvo. Također, po župama će biti organiziran i ručak, a bit će im pripremljen i motivacijski dio, točnije priprema za ispovijed, koja će se održati na samom stadionu, pojasnio je Grgić.

Okupljanje u parku oko 14 sati

Po završetku programa po župama, mladi će se oko 14 sati okupiti u središnjem gradskom parku, gdje će imati brojne sadržaje.

- Tu počinje susret s redovnicima, bit će im osiguran i Coffe to go, predstavit će se i knjižare, Eva Vukina, a svoj štand imat će i Božja pobjeda. Drugim riječima, kako se to u Bjelovaru voli nazivati, bit će to svojevrsni kram, naglasio preč. Grgić.

Velika pozornica na starom Gradskom stadionu u Bjelovaru/ Foto: Deni Marčinković
Velika pozornica na starom Gradskom stadionu u Bjelovaru/ Foto: Deni Marčinković

Procesija prema stadionu planirana je oko 15.15 sati, a ono što treba naglasiti da se ulice neće zatvarati za promet.

Koncert Božje pobjede

- Na stadion mogu ući jedino prijavljeni sudionici, odnosno oni koji imaju majice. Molitveno-meditativni pretprogram počinje u 16 sati, a euharistija, koju predvodi mons. Vjekoslav Huzjak biskup bjelovarsko – križevački, počinje u 17 sati. Također, svetu misu prenosit će Hrvatska radiotelevizija na svom drugom programu. Zahvalno slavljenje uz koncert Božje pobjede predviđenom je oko 19.30 sati, a program će završiti euharistijskim klanjanjem, kojeg predvodi don Damir Stojić. poručio je povjerenika za Pastoral mladih preč Grgić.

Program na stadionu kreće oko 16 sati/ Foto: Deni Marčinković
Program na stadionu kreće oko 16 sati/ Foto: Deni Marčinković

Za kraj recimo i to da su prijave za Susret završile, a jedina nepoznanica koja je ostala je vremenska prognoza.

- Ostaje nam samo pojačati molitvu da ne bude kiše, koja se nekako pojavila u programu, u šali je zaključio preč. Grgić dodavši da će mladi svojom vedrinom i optimizmom razbiti oblake.