Fotografija: Otvorenje novog stadiona predviđeno je oko Velike Gospe/ Foto: Deni Marčinković/ Ronald Gorsic/CROPIX
Galerija
Otvorenje novog stadiona predviđeno je oko Velike Gospe/ Foto: Deni Marčinković/ Ronald Gorsic/CROPIX

Novi Gradski stadion u Bjelovaru trebala bi otvoriti Vukojevićeva U-20 reprezentacija

Čestitam NK Bjelovaru na ulasku u Drugu hrvatsku nogometnu ligu. Imali smo dosta kritičara koji su osporavali gradnju stadiona za igrače koji igraju seoske lige. E pa to od sljedeće sezone više neće biti tako, kaže Hrebak- Radovi teku zacrtanom dinamikom. Zbog vremenskih uvjeta nešto malo su se odužili, ali nema potrebe stadion sada otvarati. Ušli smo u završnu fazu. Idućeg tjedna dolazi trava, uskoro stižu i stolice, a počelo je i postavljanje keramike, pored ostalog poručio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak prilikom današnjeg obilaska novog Gradskog stadiona. 

Izgradnja stadiona je pri kraju/ Foto: Deni Marčinković
Izgradnja stadiona je pri kraju/ Foto: Deni Marčinković

Dodao je i to da se otvorenje očekuje oko Velike Gospe, a stadion će biti spreman i za Susret hrvatske katoličke mladeži, koji se u rujnu održava u Bjelovaru. Što se financijskog dijela tiče, Hrebak je naglasio da nema veliki probijanja predviđenih troškova.

Radovi nešto skuplji

- Milijun do milijun i pol kuna će iznositi dodatni radovi. Međutim, oni su prvenstveno izazvani postavljanjem bolje trave, kupaonica, a jedan dio odnosi se i na poskupljenja. Financijska konstrukcija je osigurana, a izvođačima je sve plaćeno, istaknuo je Hrebak.

Idući tjedan stiže i travnjak/ Foto: Deni Marčinković
Idući tjedan stiže i travnjak/ Foto: Deni Marčinković

Pogled sa starog stadiona/ Foto: Deni Marčinković
Pogled sa starog stadiona/ Foto: Deni Marčinković

U svom obraćanju gradonačelnik se osvrnuo i prozivke da Bjelovar ne treba novi stadion.

- Čestitam NK Bjelovaru na ulasku u Drugu hrvatsku nogometnu ligu, odnosno treći rang natjecanja. Imali smo dosta kritičara koji su osporavali gradnju stadiona za igrače seoske lige. E pa to od sljedeće sezone više neće biti tako, jer će i Bjelovar i Mladost Ždralovi minimalno igrati jedinstvenu drugu ligu, naglasio je bjelovarski gradonačelnik.

Dario Hrebak, Kristina Vukelić i Marko Ćurić/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak, Kristina Vukelić i Marko Ćurić/ Foto: Deni Marčinković

Spomenimo i to da se na konferenciji moglo čuti da su napravljene i pripremne radnje za gradnju dodatne tribine, ako se za to ukaže potreba, kao i za postavljanje rasvjete, koja trenutno nije u planu. Međutim, Hrvatski olimpijski odbor, kaže Hrebak, s pola milijuna kuna sufinancirat će postavljanje rasvjete na postojeće terene u Bjelovaru i Ždralovima, koja će se prvenstveno koristiti za treninge mlađih dobnih uzrasta. 

Druga liga nakon 17 godina

Zadovoljstvo tijekom radova na stadionu, ali i rezultatima na nogometnom terenu, iskazao je i predsjednik NK Bjelovara Marko Ćurić.

- Zahvaljujem se gradonačelniku na podršci koju daju sportu, pa tako i nogometu. Nakon 17 godina vraćamo se u drugu ligu, odnosno na nogometnu mapu Hrvatske, na čemu čestitam treneru i igračima, ali i cijelom upravi. Nadalje, vjerujem da će Mladost uspjeti izboriti plasman u Prvu hrvatsku nogometnu ligu, kazao je Ćurić te se osvrnuo na infrastrukturu u sklopu postojećeg stadiona.

Mali vatreni na otvorenju

- Rade se sobe za igrače, ranije je napravljena društvena prostorija te uređene svlačionice, a na ljeto dolazi i rasvjeta.  Što se tiče otvaranja novog stadiona, najizgledniji protiv za sada je mlada reprezentacija koju vodi Ognjen Vukojević, međutim to će biti potvrđeno tek kada saznamo točan datum završetka radova, odnosno otvaranja stadiona, naglasio je predsjednik NK Bjelovara.

Postavljanje keramike/ Foto: Deni Marčinković
Postavljanje keramike/ Foto: Deni Marčinković

Novi stadion na Logoru// Foto: Deni Marčinković
Novi stadion na Logoru// Foto: Deni Marčinković

Ćurić je dodao i to da popularni Ogi itekako pomaže radu klubu. 

- Zadnjih par mjeseci uključio se u rad upravi i zbilja nam puno pomaže financijski. Također, pronašao nam je i brojne sponzore, na čemu mu se svi zahvaljujemo, zaključio je Marko Ćurić. 

Recimo i to da će se Bjelovar iduće sezone u drugoj ligi natjecati s klubovima poput Vukovara ili Jurjevca, Jadrana iz Ploča, Dugog Sela, Zagorca iz Krapine i mnogi drugi.