Fotografija: Susret je predstavljen u Biskupijskom ordinarijatu u Bjelovaru/ Foto: MojPortal
Susret je predstavljen u Biskupijskom ordinarijatu u Bjelovaru/ Foto: MojPortal

Bjelovar će u rujnu biti domaćin Susreta hrvatske katoličke mladeži

Pripreme traju već neko vrijeme, a drago mi je da smo kao najmlađa biskupija dobili čast biti domaćini, kazao je bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav HuzjakBjelovarsko-križevačka biskupija bit će domaćin ovogodišnjeg susreta hrvatske katoličke mladeži, moglo se čuti na današnjoj konferenciji za medije.

Susret mladih održat će se u Bjelovar, 17. rujna 2022. godine, a ujedno će to biti prvi susret nakon pet godina pauze.

Najmlađa biskupija

- Pripreme traju već neko vrijeme, a drago mi je da smo kao najmlađa biskupija dobili čast biti domaćini. Inače, susreti katoličke mladeži nastali su nakon Domovinskog rata, kao izričaj vjerničkog zanosa i oduševljenja koje se tada stvaralo, a ujedno su izraz vjere koje stvara zajedništvo. To je ono što pokreće mlade koji su uvijek otvoreni za susret, pored ostalog naglasio je bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak.

Koordinator organizacijskog odbora SHKM-a vlč. Luka Premelč kazao je da susret okuplja tisuće mladih iz Lijepe naše, ali i drugih zemalja.

Srca gore

- Središnje slavlje bit će u Bjelovaru, ali planiramo uključiti sve župe naše biskupije. Također, specifičnost ovog susreta zbog korone je ta što je on jednodnevni, dok su prijašnji bili višednevni. Susret započinje po župama u kojima će se mladi okupljati, gdje će im biti organiziran ručak, a u poslijepodnevnim satima okupit ćemo se u središtu Bjelovara, pojasnio je vlč. Luka Premelč.

Preč. Zoran Grgić, povjerenik za pastoral mladih istaknuo je da će geslo susreta biti "Srca gore".

- Mnoge etape priprema su već odrađene. Što se tiče gesla, izabrali smo sržni dio euharistijske molitve, koji zahvaljujući hrvatskom jeziku može imati više značenja, istaknuo je vlč. Zoran Grgić.