Fotografija: Stanovnici ovog naselja napokon su dočekali asfalt/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Stanovnici ovog naselja napokon su dočekali asfalt/ Foto: Deni Marčinković

Stanovnici bjelovarskog Naselja Petra Krešimira IV. napokon dobili asfalt

Vjerujem da su ovdašnji stanovnici, koji su godinama čekali asfalt, sada napokon zadovoljni. Obnovljeno je 760 metara cesta, a ukupna vrijednost radova iznosi je milijun i pol kuna, kazao je HrebakNakon nešto više od pola godine završeni su radovi Naselju Petra Krešimira IV. u Bjelovar. Prema riječima gradonačelnika Hrebaka radovi su nešto malo kasnije, prvenstveno zbog izvođenja telekomunikacijskih radova. 

Radovi u dvije faze

- Vjerujem da ovdašnji stanovnici, koji su godinama čekali na asfaltiranje, sada napokon zadovoljni. U dvije faze obnovljeno je 760 metara cesta, a ukupna vrijednost radova iznosi je milijun i pol kuna. Također, s obje strane su napravljene pješačke staze, a uz oborinsku odvodnju i javnu rasvjetu, cestu uredili smo i sa 17 parkirališnih mjesta, poručio je Hrebak naglasivši da su uoči asfaltiranja napravljeni infrastrukturni radovi, poput električne, plinske i vodovodne mreže. 

Dario Hrebak/ Foto: Grad Bjelovar
Dario Hrebak/ Foto: Grad Bjelovar

Kako kaže, više ne bi trebalo biti kopanja u tom naselju, a po istom principu radit će se i u buduće. Također, Hrebak je još jednom zamolio građane za razumijevanje, kada je u pitanju uređenje ulica.

Naselje Petra Krešimira IV. u Bjelovaru/ Foto: Deni Marčinković
Naselje Petra Krešimira IV. u Bjelovaru/ Foto: Deni Marčinković

- Teško ćemo godinu završiti u plusu jer nas guši Aglomeracije. Primjerice, krajem ljeta treba li početi uređenje Stepinčeve ulice, koja nije bila u planu za ovu godinu, ali napravljena je kompletna zamjena infrastrukture i moramo to završiti. Znam da su ljudi nervozni, ali ne mogu odobriti asfaltiranje cesta u kojima nije završena kompletna infrastruktura, zaključio je Hrebak, dodavši da ubuduće, po završetku radova, idućih pet godina u takvim ulicama neće biti moguće naknadno priključivanje na vodovod.

Ukupna vrijednost radova iznosila je milijun i pol kuna/ Foto: Deni Marčinković
Ukupna vrijednost radova iznosila je milijun i pol kuna/ Foto: Deni Marčinković