Fotografija: ispred župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije zapaljeno je "30 baklji pobjede“ kao simbol 30 godina od početka Domovinskog rata/Foto: Pakrački list
ispred župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije zapaljeno je "30 baklji pobjede“ kao simbol 30 godina od početka Domovinskog rata/Foto: Pakrački list

"30 baklji pobjede" kao simbol 30 godina od početka Domovinskog rata, stiže i Plenković

Program obilježavanja danas počinje svetom misom u Pakracu za sve poginule i umrle hrvatske branitelje koja će u 10 sati, a potom će se s tornja crkve razviti 20-metarska zastava Hrvastske...Članovi udruga Hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i Udruge djece branitelja Pakraca i Lipika sinoć su na prostoru ispred župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije upalili su "30 baklji pobjede" kao simbol 30 godina od početka Domovinskog rata. Time je nastavljena manifestacija obilježavanja početka rata, događaja od 1. i 2. ožujka 1991. godine koja završava sutra, piše Pakrački list.

Program počinje svetom misom za sve poginule i umrle hrvatske branitelje koja će u 10 sati biti služena u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Nakon mise, slijedi razvijanje 20-metarske zastave Republike Hrvatske sa tornja crkve, a potom će sudionici formirati „Mimohod pobjednika“ koji će se ulicama Pakraca uputiti prema Spomen obilježju hrvatskim braniteljima na Trgu bana J. Jelačića gdje je predviđeno odavanje počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kao i obraćanje uzvanika.

Danas, završnog dana obilježavanja 30. obljetnice početka Domovinskog rata, u Pakrac će doći i premijer Andrej Plenković koji će u položiti vijence i zapaliti svijeće ispred Spomen-obilježja hrvatskim braniteljima na Trgu bana J. Jelačića.