Fotografija: Župan Marušić i djelatnice škole/Foto: BBŽ
Galerija
Župan Marušić i djelatnice škole/Foto: BBŽ

Područna škola Lasovac kreće u potpunu energetsku obnovu

Još jedan veliki projekt vezan za OŠ Velika Pisanica je dovršetak izgradnje školsko-sportske dvorane, a radovi se odvijaju po planu, rekao je župan Marko Marušić
ŠANDROVAC/VELIKA PISANICA - Za učenike koji nastavu pohađaju u Područnoj školi Lasovac jučer je bio velik dan. Ravnateljica OŠ Velika Pisanica Ivana Haić i vlasnik građevinskog obrta „Lagundžić“ Mario Lagundžić, uz prisustvo bjelovarsko-bilogorskog župana Marka Marušića, potpisali su ugovor za energetsku obnovu Područne škole Lasovac. Tim povodom održana je i početna konferencija europskog projekta energetske obnove PŠ Lasovac.

Bolji uvjeti

Spomenimo, europski projekt energetske obnove Područne škole Lasovac vrijedan je 875.296,61 kuna i obuhvaća, između ostalog, izolaciju vanjskih zidova, povećanje toplinske zaštite poda prema tlu, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, rekonstrukciju sustava grijanja, zamjenu rasvjete učinkovitijom LED rasvjetom. Nakon što radovi energetske obnove budu završeni, 31 učenik i zaposlenici škole imat će znatno bolje uvjete za rad i održavanje nastave.

<p>Područna škola u Lasovcu doživjet će pravi preporod/Foto: BBŽ</p>

Područna škola u Lasovcu doživjet će pravi preporod/Foto: BBŽ

-Ovu školu pohađa 31 učenik i u njoj rade četiri učiteljice razredne nastave. Nadam se da će se radovi odvijati po planu i želim da uspješno započnemo ovaj projekt, rekla je ravnateljica OŠ Velika Pisanica Ivana Haić.

<p>Početna konferencija projekta energetske obnove/Foto: BBŽ</p>

Početna konferencija projekta energetske obnove/Foto: BBŽ

<p>Početna konferencija projekta energetske obnove/Foto: BBŽ</p>

Početna konferencija projekta energetske obnove/Foto: BBŽ

- Do sada smo odradili više projekata, sve je bilo u redu i nadamo se da ćete i s ovim projektom biti zadovoljni, istaknuo je prilikom potpisa ugovora vlasnik građevinskog obrta "Lagundžić" Mario Lagundžić.

Dovršetak dvorane

Potpisivanju ugovora prisustvovao je župan Marko Marušić.

-Izrazito me veseli što će 31 učenik zajedno s učiteljicama i osobljem dobiti bolje i kvalitetnije uvjete školovanja. To je, prije svega, zadaća svih nas da ulažemo u djecu jer to je ispravan put koji nam nosi bolju budućnost. Zato mi je drago da mogu biti ovdje s vama. Osim ulaganja u Područnu školu Lasovac, još jedan veliki projekt vezan za OŠ Velika Pisanica je dovršetak izgradnje školsko-sportske dvorane, a radovi se odvijaju po planu. Veseli me i podatak da ova škola bilježi porast broja osnovnoškolaca, a na nama je da im omogućimo što bolje i kvalitetnije uvjete, naglasio je župan Marko Marušić.