Fotografija: Osnovna škola Rovišće uskoro će dobiti novo ruho/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Osnovna škola Rovišće uskoro će dobiti novo ruho/ Foto: Deni Marčinković

Potpisan ugovor vrijedan više od 15 milijuna kuna za energetsku obnovu OŠ Rovišće

Radovi će obuhvatiti zaštitu vanjskog zida, zaštitu podova prema tlu, zamjenu vanjske stolarija, ugradnju novog visokoučinkoviti sustav grijanja, ali i druge potrebne radove, kazala je Blanka KlemićPotpisom današnjeg ugovora s izvođačima radova još jedna škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije doživjet će energetsku obnovu. Riječ je o Osnovnoj školi Rovišće, a ugovor kojeg su potpisali ravnateljica Blanka Klemić i Jozo Topalović, direktor tvrtke Polting d.o.o., vrijedan je nešto više od 15 milijuna kuna. 

Marko Marušić, Slavko Prišćan i Blanka Klemić/ Foto: Deni Marčinković
Marko Marušić, Slavko Prišćan i Blanka Klemić/ Foto: Deni Marčinković

- Stari dio škole izgrađen je 1965. godine, a 2001. napravljena je i dogradnja. Također, 2003. godine izgrađena je i dvorana, a veseli me što će i nju obuhvatiti energetska obnova. Po završetku projekta toplinska zaštita krova iznad grijanog prostora će se povećati, a radovi će obuhvatiti i  zaštitu vanjskog zida, zaštitu podova prema tlu, zamjenu vanjske stolarija, ugradnju novog visokoučinkoviti sustav grijanja, zamjenu unutarnje rasvjete te druge potrebne radove, između ostalog kazala je Blanka Klemić, ravnateljica škole koju pohađa 560 učenika, od kojih njih 350 pohađa matičnu školu.

Blanka Klemić/ Foto: Deni Marčinković
Blanka Klemić/ Foto: Deni Marčinković

Zadovoljstvo potpisanim ugovorom i početkom radova istaknuo je i načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan, koji je ovom prilikom istaknuo da su i druge škole u općini već prošle kroz obnovu.

Župan, načelnik, ravnateljica te predstavnici izvođača radova obišli su školu/ Foto: Deni Marčinković
Župan, načelnik, ravnateljica te predstavnici izvođača radova obišli su školu/ Foto: Deni Marčinković

- Iako je naša škola među zadnjima u županiji, koja potpisuje ugovor, moram reći da je ovo ujedno i jedan od najskupljih projekata, jer smo najveća škola. Parketi izgledaju isto kao i kada sam ja pohađao ovu školu, stoga je renoviranje itekako potrebno. Gradnja vrtića, izgradnja kulturnog centra, pa i ova energetska obnova, standard su koji naši mještani itekako zaslužuju. Zahvaljujem županu na dolasku i siguran sam da će naša suradnja i na budućim projektima biti odlična, poručio je načelnik Prišćan.

Slavko Prišćan/ Foto: Deni Marčinković
Slavko Prišćan/ Foto: Deni Marčinković

Osnovnu školu Rovišće, doduše samo prvi razred, pohađao je i župan bjelovarsko-bilogorski Marko Marušić.

- U Rovišću sam započeo svoje osnovnoškolsko obrazovanje, stoga je moje zadovoljstvo današnjim potpisom ugovora tim veće. Također, od prvog dana zagovaram da je ulaganje u mlade itekako potrebno, jer su oni naša budućnost. Do sada su na području Općine Rovišće obnovljene i opremljene škole u Predavcu i Kraljevcu, za što je uloženo tri milijuna kuna, zaključio je župan Marko Marušić, dodavši da je Rovišće primjer dobro vođene općine. 

Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković
Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković