Fotografija: U cijeloj dužini asfaltirana je ulica u Gaju pored Lipika/Foto: Compas
U cijeloj dužini asfaltirana je ulica u Gaju pored Lipika/Foto: Compas

Po prvi put asfaltirana cijela Ulica Ilije Strganca u Gaju, radove izvodile Ceste Bjelovar

Radi se o sanaciji ulice u dužini 900 metara s jednim dijelom proširenja u dužini od 70 metara na samom ulazu u ulicu, radi gospodarskih objekata koji se ondje nalaze
LIPIK - U Gaju je jučer (ponedjeljak) veći dio dana bio zatvoren promet u ulici Ilije Strganca radi postavljanja novog asfalta na kolnik. Ulica Ilije Strganca do sada nikada nije bila asfaltirana u punoj dužini, a o današnjem asfaltiranju i ostalim radovima koji se uz to planiraju provesti upitali smo Marijana Strganca, direktora lipičkog komunalnog poduzeća Lipkom, piše Compas.

-Radi se o sanaciji ulice Ilije Strganca u Gaju u ukupnoj dužini 900 metara s jednim manjim dijelom proširenja u dužini 70 metara na samom ulazu u ulicu, radi gospodarskih objekata koji se ondje nalaze tj. tvrtke Poljo Gaj d.o.o. i Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Tatjana Grgić .

Lakši pristup

Njima je na taj način omogućen lakši pristup teškim transportima i kamionima, a ujedno proširenje je napravljeno i radi bolje preglednosti prilikom izlaska na glavnu cestu kao i radi bolje mogućnosti mimoilaženja vozila.

Nakon tih početnih 70 metara proširenja na samom početku ulice, u nastavku je asfaltirana postojeća cesta u širini 3 metra s uređenjem putnih jaraka i bankina, a posljednjih 180 metara asfaltiran je makadamski dio ulice odnosno spoj na županijsku cestu Gaj-Antunovac, kazao je Strganac.

Uredili kolne ulaze

Radove izvode Ceste Bjelovar, a sredstva su izdvojena iz proračuna Grada Lipika za 2021. godinu 450.000 kuna.

-Stanovnicima u ulici, osim uređenja putnih jaraka, omogućili smo i uređenje kolnih ulaza. Postojeće smo uklonili, a betonske cijevi koje su ljudi nabavili o svom trošku smo ugradili s nasipanjem kamenog zastora,  izjavio je za Compas Strganac.