Fotografija: Sastanak Vlade i župana u Zaprešiću/ Foto: BBŽ
Galerija
Sastanak Vlade i župana u Zaprešiću/ Foto: BBŽ

Plenković: "Na Marušićev poziv idući sastanak Vlade i svih župana bit će u BBŽ"

Koliko mi je poznato, to je jedina županija u kojoj u proteklih pet godina nismo održali sastanak sa županima, sjednicu Vlade izvan Zagreba ili savjet za Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, kazao je hrvatski premijerSastanak Vlade Republike Hrvatske sa županima i predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina održan je jučer u Zaprešiću, a na njemu je sudjelovao i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.  

Kako su poručili iz Županije, na sastanku se razgovaralo se o situaciji s pandemijom koronavirusa, ulogom i obvezama lokalne (regionalne) samouprave u sustavu civilne zaštite te, među ostalim, o izradi državnog proračuna za 2022. godinu.

Župan Marko Marušić tom je prigodom s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem i resornim ministrima razgovarao o projektima važnima za Bjelovarsko-bilogorsku županiju poput gradnje i opremanja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar i nastavku gradnje brze ceste od Bjelovara prema Virovitici.

Marko Marušić i Zdravko Marić/ Foto: BBŽ
Marko Marušić i Zdravko Marić/ Foto: BBŽ

Nakon sastanka premijer je stao pred novinare te pored ostalog kazao da će idući sastanak biti u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

- Drago mi je da će idući sastanak biti u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Najmlađi župan Marko Marušić je ponudio da bude domaćin i svi smo to rado prihvatili. Koliko mi je poznato, to je jedina županija u kojoj u proteklih pet godina nismo održali sastanak sa županima, sjednicu Vlade izvan Zagreba ili savjet za Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, tako da se veselimo tom susretu koji će se održati do Božića ove godine, između ostalog poručio je Plenković.